Verslag van Zondag 18 Oktober 2020.
 
We waren alweer volledig klaar voor een nieuwe uitzending van ‘Vrienden van de radio’ Deze week hadden de mannen de macht. Want Dominique, Johan en Wilfried moesten de klus klaren om er een fijne en gezellige uitzending van te maken. En dit kon natuurlijk alleen maar met leuke praatgasten. Zo hadden we:
 
-Christa Vansteenkiste: Zij is een bekende Roeselaarse rapster en die speciaal voor Radio Kompas, meer bepaald voor het programma ‘vrienden van de radio’ een rap had gemaakt. Deze is trouwens terug te vinden hier op onze facebookpagina.
 
-Schrijfster Hilde Vandermeeren uit Torhout stelde haar 55ste en meteen ook laatste boek ‘Meedogenloos’ aan ons voor. Dit is het derde deel in de trilogie die ze samen met strafpleiter Walter Damen schreef.
Maar voor Hilde is het genoeg geweest. Vrouwelijke thrillerauteurs blijven in Vlaanderen jammer genoeg miskend dus maakt Hilde haar terugkeer naar het onderwijs.
 
-Nieuwe Kompas collega Benny Vanacker droomde er als kind van om radio DJ te worden en deze droom gaat vanaf 11 November in vervulling. Vanaf dan is deze vlotte man 2x per week op uw radio te beluisteren.
 
-Patrick Van Artevelde nam ons opnieuw mee in zijn radioarchief en stelde terug een plaat van toen voor.
 
-We maakten een praatje met de bekende NPO Radio 2 beller Edwin Van Den Berg.
 
– Patrik Haentjens gaf ons een update van de weerkaarten voor de komende dagen. Heb je het weer gemist dan kan je steeds de recentste weermodellen bekijken op de fb pagina van meteo Zele.
 
-Peter Hoogland stelde zijn nieuwe plannen aan ons voor i.v.m. ‘Het land van hoogland’.
 
-Annelore was op pad met de Radio kompasmobiel en nam ons mee naar aanleiding van de dag van de trage weg naar de provincie Luxemburg om daar de bossen in te duiken en te gaan genieten van het mooie kleurenpalet die de herfst ons te bieden heeft.
 
En heel veel trouwe luisteraars stuurden ons op allerlei manieren hun leuke verzoekjes door. Dit vormde een rode draad door ons programma. Blijf dit dus zeker en vast doen!! Want in ons programma komen jullie aan het woord!
 
Tot volgende week.

Verslag van Zondag 8 Maart.

Terug de hoogste tijd voor een nieuwe ‘Vrienden van de radio.’ Al was deze week de titel ‘Domi vs. de Patricks’ wel toepasselijker.

Patrick ons sportanker van Radio Kompas was deze week afgezakt naar Diksmuide om eens een uitzending te komen mee presenteren en daar had hij echt wel zin in. Ook zijn naamgenoot was aanwezig dus dit werd een voormiddag vol fun, leuke weetjes en fijne praatgasten.

Zo kwamen de bierfanaten van Koekelare langs om iedereen uit te nodigen voor een exclusieve bierproefavond in de Blaaspijp te Koekelare. Dit op 27Maart vanaf 19u. Op die manier willen ze een hulde brengen aan erelid Andre Seynaeve die is gestorven en die exclusieve bierkelder naliet. Ze streven vooral op een gezellig samenzijn onder bierfanaten en zo te genieten van Andre zijn gouden drankjes. Op die manier steunen de mensen ook tevens een goed doel want alles staat in het teken van de Warme William. Een project die kinderen en jongeren steunt zodat ze zich goed in hun vel zouden gaan voelen. Iedereen dus van harte welkom, de toegang is gratis, maar men dient wel ingeschreven te zijn op robbie@debierfanaten.be

Met auteur Eva Linden hadden we het over haar nieuwste boek ‘Weevolgen van Wareine’ die op 28 Maart uitkomt. Het is een fictief verhaal die zich afspeelt in het Franse dorpje Entre Pas en behoort in de categorie Trriller-dedective verhalen voor jong volwassenen. Het boek telt 268 blz en zorgt voor de nodigen spanning van begin tot einde. Via Eva haar FB pagina kan je ook stukjes beluisteren die ze voorleest uit haar nieuwe boek. Ga dus zeker eens een kijkje nemen.

Ook de sympathieke zanger Dean Megeno kwam bij ons langs. Dean brengt een combinatie van eigen nummers en covers en zorgt altijd voor een geweldige sfeer op het podium. Op 27 April gaat hij zelfs op fancruise naar de Middelandse Zee. Wie zin heeft om mee te gaan er zijn nog tickets beschikbaar. Alle info over Dean kan je terug vinden op www.deanmegeno.be of voor boekingen kan je ook steeds contact opnemen met 0468/247484

Tegen aperitieftijd kwam ook Kurt Warson even langs. Kurt is de persoon achter onze Radiokompasapp. Hij kwam onze app dan ook met veel plezier nog even in de kijker zetten. Want het is steeds de moeite die op je telefoon te zetten. Stuur live berichtjes tijdens onze uitzendingen via de app naar de studio, luister zo overal naar ons zowel thuis, op vakantie, … Zet deze gratis op je telefoon en je bent weer helemaal mee.

Verslag van Zondag 26 Januari.

Zondag was iedereen terug vroeg in de weer voor een nieuwe ‘Vrienden van de radio.’

De eerste praatgaste liet dan ook niet lang op haar wachten.
Het was foodblogster Charlot Pauwels. Ze kwam haar boek Easy Fit Food voorstellen. Geen strikt dieetplan die je slechts enkele weken volhoudt, maar een uitgekiende leidraad voor een langdurig resultaat. Want geen enkel dieet is zo sterk als het vinden van de juiste balans. Naast de theoretische basis en de waarheid over gezonde voeding, bevat dit boek 48 recepten. Gerechten die niet alleen gezond, maar ook snel, simpel én lekker zijn.Charlot spreekt ook vooral uit eigen ervaring en gaat dus vooral opzoek naar de goede balans in je voeding. Haar boek is te vinden in diverse boekenzaken of online te koop.

We hadden ook twee zeer bekende Oostendenaren in ons midden. Alain en Alain van Preuteleute. De avond vooraf hadden ze de aftrap gegeven van hun show ‘Nog ene ki’ Met 30 optredens voor de boeg zag het duo het volledig zitten om heel Vlaanderen plat te leggen. En dit natuurlijk op hun manier… Nog geen kaartjes kunnen bemachtigen haast je dan want enkel voor de show van de Panne op 14 Maart zijn er nog tickets beschikbaar. Deze kunnen besteld worden via www.comedyshows.be

Met Meester P hadden we het over iets totaal anders, over het goede doel. Want als muzikale meester schrijft hij heel graag muziek met een boodschap. Een boodschap die hij niet alleen wil overbrengen naar zijn klas, maar ook naar ieder van ons. Zijn nummer ‘Drop je dopje’ is dan ook een warme oproep om dopjes te gaan sparen voor blind geleide honden. Want die zijn oh, zo belangrijk in onze maatschappij en kosten handen vol geld om ze volledig en juist op te leiden. Je kan de single ook aankopen om zo een extra duit in het zakje te doen via deze site: https://bcg.geleidehond.be/koop-hier-de-cd-van-Meester-P.

Ook mama Caroline uit Hamme had een liedje uitgebracht. Alleen was dit dan weer geen zo’n vrolijk nummer. Het was een onderdeel van haar rouwproces. Caroline verloor haar kindje van 15 maanden, probeerde al haar gevoelens op papier te zetten en zong dit zelf voor haar sterrenkindje op de uitvaart. We willen Caroline dan ook een zeer warm hart toedragen en veel sterkte om dit zware verlies te verwerken.

Ook onze Patricks gingen aan de lijn voor een uitgebreid voetbalverslag en een weerupdate. En voor we het goed en wel beseften was het inmiddels alweer 12u. Tijd om plaats te maken voor onze collega. Tot volgende week.

Verslag van Zondag 19 Januari 2020.

Na 3weken vol drukte en nieuwjaarswensen was het eens een fijne rustige ‘vrienden van de radio.’ En dit deed ook wel eens goed. Collega’s Annelore, Patrick en Dominique maakten zo uitgebreid tijd voor alle items, leuke weetjes en vooral heel veel fijne muziek.

Ook ons Christel had weer fijn nieuws te melden. Komende week gaat ze een lezing geven op het vakantiesalon en daarna mag ze even gaan mee presenteren met de Madammen van Radio 2. Hopelijk houden ze haar daar niet of wij zijn ons ferm madame kwijt.

We gingen ook eens horen bij Patrick van Meteo Zele hoe de weersituatie er uit zag de komende dagen.

En kregen bezoek uit het verre Limburg van zanger Fadim. Na een rustperiode van 5jaar was hij er terug helemaal klaar voor. Zijn nieuwe single ‘Dromen van Aruba’ was alvast veel belovend en we zullen zeker nog horen van deze fijne jonge man. Wil je Fadim zijn doen en laten volgen op facebook?? Ga dan even naar fadim officieel en je kan alles mee volgen.

Wil jij er een volgende keer ook graag eens bij zijn bij een nieuwe ‘Vrienden van de radio’? Stuur ons dan zeker een PB berichtje om verder af te spreken. Tot volgende week.

Verslag van Zondag 12 Januari 2020.

Een drukte van je welste. Zo kan je best een uitzending van ‘vrienden van de radio’ omschrijven. Want ook deze week was het weer duwen om alle items, gasten, en muziek er in te krijgen.

– Zo maakten we kennis met rapster van Roeselare Christa Vansteenkiste die rap met een boodschap. Het begon als een grap voor de plaatselijke bakker maar ondertussen mocht Christa al rappen voor de politie, de brandweer, … Ze is ook genomineerd voor de krak van Roeselare. Dus wil je nog stemmen voor deze fijne dame, haast je dan naar de site van kw.be
– we hadden ook een fijn gesprek en wat live muziek van de mensen van LunAcoustic dit naar aanleiding van hun nieuwe single. Deze is ook verschillende keren per dag op Menttv te zien.
-Collega Isabel Boons kwam terug twee boeken voorstellen en hoe kan het ook anders zo net na nieuwjaar…. er zat ook een dieetboek bij.
-Collega Patrick VanLandeghem was terug uit Wit-Rusland en kwam ons begroeten met zeer lekkere Nieuwjaarsgeschenkjes.
-Ook hadden we de treinende Hollander Ryan Appelmans aan de lijn die wel een heel speciale hobby heeft. Hij wil een selfie in alle Belgische treinstations. Ondertussen staat de tellen op 109, dus Ryan zal wel nog even bezig zijn met zijn aparte hobby.
-Terug een paar collegas van Radio Bingo kwamen hun Nieuwjaarswensen overbrengen naar Diksmuide

En toen… was het alweer 12u.
Volgende week zijn we er terug en daar kan jij ook eens Live bij zijn. Stuur een Pb voor alle info

De uitzending opnieuw beluisteren kan via de player hieronder.

Verslag van Zondag 8 December 2019.

Terug tijd voor een nieuwe ‘Vrienden van de radio.’ En wat voor eentje….
We hadden gewoon tijd TEKORT!!! Want onze redactie die zat prop-prop vol met mensen die allemaal wel iets interessants te vertellen hadden.

Zo hadden we:

-Helmut en Dimitri van de Dylanos. Een Party live act die je kan boeken voor allerhande feestjes. Ze brengen ambiance nummers en zorgen dat u feest groot of klein een geslaagde avond wordt. Wil je hen boeken: info@dylanos.be

-Cecile Blauw kwam haar nummer brengen die ze over ‘vrienden van de radio’ had gemaakt. De bijhorende clip kan je terug vinden op haar FB pagina.

-Nathalie Depoorter is een schrijfster uit Oostende die zonet twee fantastische kinderboeken heeft uitgebracht. Het Grote goede manierenboek en Het kleine meisje Karel. Beiden te vinden in de meeste boekhandels.

-Ferry Eden kwam langs, de vlaamse tack van de zeezenders en dit had alles te maken met zijn fantastische Mi Amigoboek.

-Collega Kristof Hennejonck die op Zaterdag zijn programma heeft kwam maar al te graag eens piepen of we wel goed wakker waren.

-Ook collega Karel De Groot kwam eens binnen voor een gesprekje met Ferry Eden.

-Vroeger collega Johan Degraef was vandaag nog eens co-host van dienst.

-We hadden ook onze wekelijkse telefoonbabbels met onze twee fantastische Patricks van het weer en de voetbal.

En voor we het wisten was het alweer 12u en moesten we plaats maken voor onze collega die klaar zat in de studio te Koekelare. Een drukke maar plezante uitzending. Op naar volgende week.

Herbeluister hieronder de uitzending van 1 december 2019.

Verslag van 24 November 2019.

Alweer Zondag. Dus stonden de Vrienden van de radio weer klaar om hun gasten te ontvangen. Lang moesten we alvast niet wachten want al vroeg kwam Jill David opdagen. Jill is promotor van Het Body en Beastplan en haar grote doel is om Koekelare terug wat sportiever te gaan maken. Elke Woensdag kan je in de sportzaal van Davinci in de Moerestraat van 20u-21u een lesje ABS Attack volgen bij haar. Het is een hevige les om terug wat steviger te worden op de buik en de billen. Maar het gaat er zeer los en luchtig aan toe waardoor het voor iedereen toegankelijk is. Zowel jong als oud, ervaren sporter of leek, iedereen is welkom om een les mee te volgen. Dit alles kan tegen de zeer democratische prijs van €2, maar hiervoor ben je tevens verzekerd en al. Dus ga het zeker eens gaan proberen.

Helemaal vanuit Leuven kwam ook Freek Vanrooy ons opzoeken om zijn geweldigen nieuwe singel Verliefd en verdoofd voor te stellen. Hiermee was het de allereerste keer dat Freek koos voor een ballade. Maar dit gaat hem zeker en vast goed af. Dit nummer is de 4de singel voor Freek, maar ook heeft hij naast zijn eigen nummers een volledig repertoire aan fijne covers die hij brengt. Wil je Freek boeken of meer over zijn muziek te weten komen surf dan even naar www.freekvanrooy.com

Nog meer muziek kregen we van Sandra Mermans. Ook zij kwam haar nieuwe singel ‘Ik wil’ voorstellen. Een singel met een bloedmooie tekst over de liefde tussen twee vrouwen. Haar singel kan je vanaf nu overal downloaden via Spotify, Apple music, Itunes, Amoron, Deezer, CD Baby, …

Ook Isabel Boons kwam ons vergezellen en een uurtje mee presenteren. Ze kwam onze luisteraars uitnodigen voor haar Christmas pop-up die doorgaat op 14 en 15 December. Dit bij haar thuis in de Werkenstraat 2 te Vladslo. Je kan er terecht voor creatieve en leuke last minute kerstcadeautjes en natuurlijk zal ook de bijhorende drank en knabbeling aanwezig zijn. Over kerstcadeautjes gesproken. Ze had ook 4 mooie boeken bij zich die ze kwam voorstellen en die ook ideaal zoude liggen onder de boom.

Nog meer vrouwelijk schoon hadden we toen Christel Bedert bij ons binnen kwam. Het was een hele tijd geleden dat we onze collega Christel nog hadden gezien. Maar vandaag had ze speciaal even vrij genomen om nog eens te komen mee presenteren. Ook zei wou toch even een speciale oproep doen naar onze luisteraars om orgaan donor te worden. Dit bespaart je nabestaanden een hoop papieren na je overlijden en je kan er wel tot 7 mensenlevens mee redden. Vaak staan mensen er niet bij stil, maar het is zeker belangrijk. Ook met de feestdagen in het vooruitzicht is bloed geven zo belangrijk en ook hier wou Christel zeker nog even aandacht voor vragen. Christel gaat zelf een paar keer per jaar bloed of plasma doneren en vind het een unieke kans om je in te zetten voor anderen. Dus wil je ook nog iets doen voor uw medemens denk dan even aan Christel haar tips.

Ook onze Patricks waren opnieuw van de partij voor een uitgebreid weer en voetbalverslag. Zo waren we weer helemaal mee. En het was zooooooooooo bijzonder gezellig dat we om 12u gewoon besloten om nog een uurtje langer er meer door te gaan. Zo kwam het tot een samenwerking tussen Freek en Sandra en brachten ze volledig live in de studio hun versie van ‘Leef’.

Maar om 13u begonnen ons maagjes serieus te knorren. Dus sloten we de boel af en zien jullie bij leven en wel zijn graag terug volgende week Zondag voor een nieuwe uitzending. Wil je er dan graag een keertje bij zijn. Laat het ons weten.

Verslag van Zondag 20 Oktober 2019.

Bij veel mensen stond de deur open voor de laatste dag van Buren bij kunstenaar. En zo ook bij Radio Kompas voor onze wekelijkse date met ons ‘Vrienden van de radio’.

Nico Debuck liet alvast niet lang op zich wachten. Hij maakte iedereen warm voor zijn fanbal dat doorgaat op Zondag 10 November in feestzaal Valentino langs de Meensesteenweg 122 te Izegem. Ook Leah Bien, Jacco Ricardo, Angelo Martinez en nog heel wat muzikale collega’s passeren die avond de revue. Dus wees er zeker en vast bij. Tickets kosten €15 en zijn te bekomen op 0495/289472.
Nico wil bij deze ook nog 4 Radio Kompas luisteraars gelukkig maken met een gratis ticket. Wil jij meedingen naar één van deze tickets stuur ons dan een privéberichtje waarom jij bij dit feestje aanwezig wil zijn.

Maar Nico was niet de enige die cadeautjes kwam uitdelen. Ook de mensen van vzw Koekegoed uit Koekelare kwamen met tickets voor hun Winterfestival dat doorgaat op 16-17 november. Koekegoed zet zich in voor jongeren en volwassenen met psychische problemen. Op hun website www.koekegoed.be vind je alles terug over hun winterfestival. Wil je kans maken op een gratis duoticket stuur dan ook zeker een privéberichtje met de reden dat jij zeker wil aanwezig zijn.

We kregen ook een uitgebreid voetbalverslag voorgeschoteld van onze kenner Patrick Van Aertevelde. En keken met Patrik Haentjes van Meteo Zele al even naar het weer voor de komende dagen.

Maar het mindere weer waren we al snel vergeten toen onze 3de gaste de studio binnen wandelde en ons meteen deed mee dansen op de tonen van ‘Zwaai die handjes.’ Cecile Blauwblomme dingt mee bij Bjorn Verhoeven van Radio Nostalgie naar de titel van ‘Miskend talent.’ Hier kwam ze alvast wat extra promotie maken en het dansje KON GEWOON NIET ONTBREKEN.

Ook Boyband Bobby mochten we even aan de tand voelen. Hoe keken zij terug op hun zomer, hoe ging hun eerste optreden en we konden ook genieten van hun gloednieuwe singel.

We kregen ook heel fijn bezoek van auteur Isabel Boons die alvast een stukje kwam mee presenteren en dit zal ze in de toekomst ook vaker komen doen. Ze komt ons team dus vervoegen en daar zijn Dominique en Annelore alvast niet rouwig om.

Komende Zondag is er éénmalig geen uitzending van ‘Vrienden van de radio.’ Annelore en Dominique zijn beiden op weekend. Maar Zondag 3 November vanaf 9u staan ze opnieuw paraat om u een leuke muziekvolle Zondagvoormiddag voor te schotelen.

Verslag van Zondag 13 Oktober 2019.

Alweer de hoogste tijd voor een nieuwe uitzending van Vrienden van de radio. En wat voor eentje…. Zowel de redactie als de studio zat van 9u tot halfweg de namiddag bom-bom-vol.
Bekende Radiokoppen als Dirk Moerman, Eric Hofman, Peter De Winter, Franky Destatsbader, Paul De Clerq, Tommy Degraeve, Mario de Wit en Johan Degraef konden vandaag niet ontbreken om leuke verhalen en anekdotes zowel voor (als achter) de microfoon te gaan vertellen uit radioland. Het was vooral een uitzending met heel veel nostalgie en daar hoorden ook de nodige knabbeltjes en babbeltjes bij. Want ja, als je Paul De Clerq uit huis hebt dan is je lijn om zeep!!! want die komt helemaal vanuit het verre Spanje met een ‘zak vol lekker’ Het is gewoon stukken beter dan de Sint.

Maar naast al die mannen hadden we natuurlijk ook nog voor een paar aangename vrouwenstemmen gezorgd. Dit keer haalden we Laurence en Louise Ameel uit Torhout aan de microfoon. Zij namen heel graag de tijd om hun actie ‘Candy for life’ in de kijker te zetten. Hun papa verloor in 2015 de strijd tegen ALS. Met de warmste week in het vooruitzicht willen de zussen dan ook zo veel mogelijk geld inzamelen voor de vzw Een hart voor ALS. Ze hebben een actie ‘Candy for life’ op poten gezet en verkopen dus snoepzakjes voor de prijs van €4. Wil je Laurence en Louise graag een warm hart onder de riem steken en hun actie steunen dan kan je een zakje bestellen op 0479/035209 of je kan de dames ook terug vinden op de kerstmarkt van Torhout op 15 December. Ook bij schoonheidsinstituut Ilse Fiems te Lichtervelde en Coiffure Stephan in Torhout zijn de snoepzakjes te vinden.

Zelf iets te vertellen, wil je u activiteit in de kijker zetten of kom je gewoon graag eens langs naar ‘Vrienden van de radio’ Dat kan laat het ons alleen weten via PB.
Tot volgende week.

Verslag van Zondag 6 Oktober 2019.

Om 9u beten Dominique, Annelore, Ethel en Wilfried de spits af van een nieuw seizoen van ‘Vrienden van de radio.’ De sfeer zat er al meteen goed en er werd vooral teruggekeken naar de zomer van 2019. Dominique en Annelore hadden het over hun vakantieperiode, leuke momenten en herinneringen van de zomer.

Maar niet alleen hun verhalen kwamen aan bod. Ook Niels Destadsbader, Gers Pardoel, Stan van Samang, Jo Cassiers en de mannen van de Soulbrothers keken even achterom. Hoe keken zijn terug op hun zomer, wat was hen het meeste bijgebleven en hoe zagen ze hun najaar. Het was een uitzending vol leuke interviews.

Zo kwam ook Anja Plets op bezoek, wellicht de meest ontspannen persoon van de hele ochtend. Maar dit kwam ongetwijfeld door het feit dat Anja Stresscoach is. Met haar zaak Vigores Health buigt ze stress om naar energie en help ze mensen tijdens hun loopbaanbegeleiding.
Op 3 en 17 oktober kan je bij Anja terecht voor een gratis workshop loopbaanbegeleiding in Huis Proot te Koekelare. Wenst je hieraan deel te nemen dan kan je u inschrijven via mail: anja.pygmalion2.be Wil je meer te weten komen over omgaan met stress ga dan naar Anja haar FB pagina:https://www.facebook.com/vigoreshealth.stressenburnoutcoaching/

Heb je zelf iets te vertellen aan onze luisteraars zorg dan dat jij aanbod komt in één van onze volgende uitzendingen. Stuur ons gerust een privébericht.