Verslag van 2 Mei 2021
 
De nieuwe maand zorgde voor een gezellige drukte bij onze ‘Vrienden van de radio’ Dominique en Annelore mochten heel wat fijne praatgasten aan de tand voelen achter de microfoon. Maar gelukkig was ook Wilfried aanwezig om alles corona-proof te laten verlopen.
 
Zo hadden we een babbel met:
 
Peter Bossu van natuurpunt de Bron. We hadden het over zijn 12de boek die net werd uitgebracht: Lampernisse, het stille. Ook mochten we twee exemplaren weg schenken aan onze luisteraars. De gelukkige winnaars waren: Jenny Deroo en Marcella van Grieke. Proficiat dames de boekjes komen jullie richting uit.
 
Beeldende kunstenaar Sabin had het over zowel zijn digitale kunst als zijn schilderwerken. Benieuwd naar zijn werk? Dan kan je komend weekend en het volgend weekend terecht in CC de Branding te Middelkerke voor zijn Expositie. In de namiddag is Sabin ook telkens zelf aanwezig voor meer uitleg of een leuke babbel.
 
Zanger Raphael Loopro stelde zijn nieuwe single ‘Chica Africana’ aan ons voor. Dit wordt beslist DE zomerhit van 2021.
 
Zangeres Miss Mc Bright bracht na 25jaar haar eerste zelf geschreven nummer uit. ‘Do you miss me to’ is dan ook meteen een zeer mooi country nummer die je kan downloaden via alle gekende platforms.
 
Gunther De Pooter van Vitaemobility had het over het ‘onbekende’ bij elektrisch rijden. Waar zijn mensen bang voor, wat zijn de eerste bekommernissen als mensen aan elektrische wagen denken? Hoe je het ook draait of keert, onbekend is onbemind en van deze stempel wou Gunter af.
 
We kregen ook een streepje live muziek van pianiste Christine White. Ze bracht live haar nummer ‘Blij van binnen’ bij ons in de studio.
 
Patrick Van Artevelde had voor ons weer zijn verhaal achter de plaat. Dit keer koos hij voor ‘De verdwenen caravaan’ van Jan de Wilde.
 
Met Patrik van meteo Zele blikten we al even vooruit op het weer van volgend weekend, want dan mogen eindelijk de terrassen terug open en moesten we toch al een idee hebben of het terrasjesweer ging worden of niet.
 
En zoals elke week hadden we ook een fijne babbel met belster Francine van de Konterdam.
 
Tot volgende week!!
 
Verslag van 25 April 2021
 
In de uitzending van vandaag hadden we het met Sebastiaan Maes over de heropening van de horeca. Als kelner kijkt hij hier uiteraard heel erg naar uit. Maar hoe zal alles lopen, is het voor iedereen haalbaar, zijn alle collega’s er nog van voor de lockdown, wanneer gaan ze open die eerste dag, …. Het was een luchtige babbel over de horeca in het algemeen en hoever het stond met zijn recordpoging glazendagen met één hand.
 
Met Jolien Verstegen hadden we het over boeken. Want hoe spannend kan het zijn als volgende week je aller eerste boek in de winkel ligt? 3 jaar lang ging al Jolien haar vrije tijd naar het schrijven hiervan. Ze kwam dan ook met heel veel trots haar Erotische roman ‘Jacobiens gedaantes in liefde en lust’ aan ons voorstellen. Lijkt het wel een ideaal moederdaggeschenkje?? Bestel hem dan nu via bol.com, fnac, standaard boekenhandel, …
 

En over moederdaggeschenkjes gesproken. Ook Annelore nodigde al onze luisteraars uit op de virtuele stockverkoop van Tupperware. Deze gaat vanavond om 20u door via zoom. Je ontdekt er heel veel leuke Tupperware artikelen tot -50% en kan tevens een gratis tomobolaticket ontvangen waarmee je een fijn Tupperware artikel kan winnen. Wil je graag mee volgen? Stuur dan even een berichtje naar Annelore Vanhooren.

We hadden ook een heel belangrijke vraag aan Patrik van meteo Zele. Wanneer geraken we eindelijk verlost van die aanhoudende Noorderwind?? Maar helaas moeten we hier toch nog even zoet mee zijn. Wel beloofde hij ons elke dag een portie zon voor de komende week, dus het is al een begin.
Ook Patrick Van Artevelde had de zon gezien, want met zijn ‘Verhaal achter de plaat’ had hij voor een heel zonnige nummer gekozen. Zijn Carolientje van Willeke Alberti mocht dan ook gerust een tandje luider staan zodat iedereen het her en der goed kon meebrullen.
 
Zelf iets leuks te vertellen, laat het ons dan zeker weten. Wie weet kom jij dan volgende week al in onze uitzending
Verslag van 18 April 2021
 
Gisteren in Vrienden van de radio hadden we het met Stef Allegaert over het langer houden van gekochte snijbloemen. Heel nuttige tips en er werden wat misverstanden uit de wereld geholpen. We gaan trouwens regelmatig een klapke doen over bloemen en planten met Stef (zie foto)
 
Het weer werd gebracht door Patrik Haentjens van Meteo Zele en het verhaal achter de plaat door Patrick Van Artevelde
Muziekkeuze was van Ethel De Meyer en presentatie door Dominique Remaut met assistentie van Wilfried.
Verslag van 11 April 2021
 
Zondag 11 April beloofde een rustige uitzending te worden. Twee van onze praatgasten hadden net voor de uitzending afgebeld. Dus gingen Dominique, Carlo en Annelore wel wat verzinnen om de drie uurtjes mee vol te praten. Maar toen ging de bel…
Onverwachts bezoek??? Wilfried ging alvast kijken. Het was collega Patrick Molenaar en hij had onze vaste belster Francine van de Konterdam met zich mee gebracht. We waren allemaal blij verrast om deze dame eens in levende lijve te zien en dit was duidelijk wederkerig. Er was meteen leven in de brouwerij. Voor sfeer en gezelligheid 10/10.
 
En het kon niet op, want ook Patricia De Rijck hadden we in onze uitzending. Zij is de webmaster van vlaamskijken.be. Als Nederlandse groeide ze op in Hulst en leerde daar de Vlaamse programma’s kennen. Ze was meteen als kind in de ban van Fc de kampioenen.
 
Op latere leeftijd zette ze deze trend door met films als De Zaak Alzheimer, Loft en The Broken Circle Breakdown. En series als Aspe, Salamander, De Ridder, Safety First en recenter Beau Séjour. Vanuit Nederland was en is het niet altijd even makkelijk te volgen wanneer wat juist speelt. Daarom lijstje ze alles op in een website die ze nu deelt met heel veel Nederlandse mensen. Maar ook wij als Vlamingen kunnen hier terecht voor een mooi overzicht Vlaamse televisie. En wees maar zeker je staat echt versteld van wat voor goede series en films wij allemaal op de Belgische televisie hebben momenteel.
 
Uit wekelijkse gewoonte hadden we ook ons weerpraatje met Patrik van meteo Zele. En ook Patrick van Aertevelde had opnieuw het verhaal achter de plaat voor ons klaar.
Tot volgende week.

Verslag van 4 April 2021

Op Pasen hadden de mannen het voor het zeggen, en dit leverde heel wat leuke praatgasten op die allen coronaproof langs kwamen. 

Zo hadden we:

Gunter De Pooter die al onze vragen en bekommernissen kon weg werken op vlak van elektrische auto’s. Toch nog een vraagje die onbeantwoord is gebleven?? Je kan Gunter terug vinden op www.vitaemobility.com 

Zanger Danny De Roover had nieuw werk uit en kwam met veel trots zijn nieuwe single ‘Hart van goud’ voorstellen. Een geweldig nummer die je vanaf nu kan aankopen via de gekende platforms. 

Naar aanleiding van de dag van de zwerfdieren hadden we ook een gesprek met Valerie van Poezelou uit Koekelare. Een organisatie die zich inzet voor de zwerfkatjes in Koekelare. Wil jij hen graag steunen kan je vrijblijvend doneren op Be12 0689 3413 5992 want ze kunnen alle steun gebruiken. Do Delporte zorgde dit keer niet voor een miss in ons programma maar wel voor jong zangtalent. Ze had Gill Baley meegebracht die ondertussen al toe was aan zijn zijn 6de single ‘Totally Naked’. 

Nog meer muziek kregen we van blues muzikant Guy Verlinde. Hij had een West-Vlaams nummer geschreven ter ere van de nieuwe liefde van zijn vader. ‘Keppe k zien Ier voe joen. Scoort niet alleen goed bij de papa maar kreeg ook veel positieve reacties van onze luisteraars. 

Tot slot hadden we ook onze vaste belster Francine in de uitzending, we kregen het verhaal achter de plaat van goede vriend Patrick van Artevelde en door Patrik van metro Zele weten we dat Aprilse grillen nog steeds bestaan. 

Bij leven en welzijn graag tot volgende week.

Verslag van zondag 28 Maart 2021

Zondag 28 Maart waren we er opnieuw met een zeer zonnige aflevering van Vrienden van de radio. De lentekriebels waren te voelen en te horen in onze rubrieken en ook Patrik van meteo Zele kon alleen maar zon voorschotelen voor de komende dagen. Dus ons programma kon alvast niet meer stuk. 

Dominique, Annelore en Wilfried stonden er ook niet alleen voor want ook Toon Debonne kwam meepresenteren. Toon was jaren geleden één van de stemmen op de jongeren radio Quindo en is momenteel een vaste waarde op clubhouse. 

We hadden ook Liselotte Van Dooren bij ons in de studio. Dit had alles te maken met haar nieuw werk. Want op 18 Maart was haar 3de single Everything verschenen. Een echte up tempo/ feelgood/ love song die we allemaal goed kunnen gebruiken in deze rare tijden. Deze is te streamen via de gekende platforms Apple Music, Deezer, … 

Komende Zaterdag kan je Liselotte ook live aan het werk zien via een gratis online concert waar ze uiteraard ook de nieuwe single zal brengen. Wil je graag meevolgen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief op haar website en ontvang de gratis link: www.liselottevandooren.be 

De voorbije week was het ook 5 jaar geleden dat er terroristische aanslagen waren gepleegd op Zaventem. Naar aanleiding daarvan hadden we ook een gesprek met Cédric Vanderswalm die helaas ook één van de aanwezigen was daar op de luchthaven. Cédric miste de lift en dit redde zijn leven. Helaas bracht het wel PTSS in zijn leven. Na 5jaar kon hij die gebeurtenissen echter wel een plaatsje geven in zijn leven door het van hem af te schrijven in een kinderboek. Zo werd Woppie de kangoeroe geboren en kon Cédric van iets negatiefs toch iets positiefs maken. Zijn verhalen zijn ondertussen ook te verkrijgen in standaard boekhandel, bol.com of je kan ook terecht op zijn website woppiedekangoeroe.be

Verslag van 14 maart 2021

Zondag 14 Maart liep ons programma ‘Vrienden van de radio’ niet van een leien dakje. Er waren wat technische problemen mensen op de livestream konden ons zien en horen, maar de anderen helemaal niet. Dus het was al een stressy zondag vanaf de eerste minuut. We werden overrompeld met berichtjes en telefoontjes van onze trouwe luisteraars om te melden dat er iets fout ging. Maar achter de schermen waren we drukdoende bezig om alles terug in orde te krijgen.

Ook onze weerman Patrick van meteo Zele was terug trouw op post. Maar ook hij kon geen positief nieuws brengen. Het zag er naar uit dat we een vrij wisselvallige week tegemoet gingen. Dus niet meteen iets waar we vrolijk van werden.

Gelukkig bracht Patrick Van Artevelde een beetje sfeer naar boven met zijn verhaal achter de plaat.

En tegen dat we onze praatgast mochten ontvangen ging alles terug picobello. Het was een grote opluchting bij ons allen en ook de luisteraars waren blij om ons na anderhalf uur uiteindelijk terug te mogen horen op hun vertrouwde radio.

Dus gaven we graag het woord aan Michael Niclaus uit Gent. Hij is in het dagdagelijkse leven alcoholcoach, zelf reeds 10jaar nuchter en hij heeft zopas zijn 12de boek uitgebracht met de titel ‘Gered’. Een boek gevuld met vooral eigen ervaringen, zijn kijk op het leven en hoe hij rust vond bij het geloof. Mocht je graag een exemplaar ontvangen van dit boek dan kan je dit aanvragen op zijn website: debestebeslissing.be of je kan ook gewoon een exemplaar aanvragen bij Radio Kompas en die de volgende aflevering bij ons komen afhalen. Want Michael liet een volle doos met boeken bij ons achter voor alle nieuwsgierige luisteraars. Dus laat het ons weten.

Verslag van 7 Maart 2021

Zondag 7 Maart was het de dag van de erectie. En hoe kan je dit beter vieren dan het programma volledig in handig te geven van van onze mannen!!!

Dominique en Wilfried waren alvast van dienst voor de fijne presentatie, heel wat leuke muziek, de koffie stond klaar voor onze gasten, dus het programma kon beginnen.  Ook werden zij bijgestaan door onze weerman Patrik van meteo Zele en ook Patrick van Aertevelde was van de partij met zijn verhaal achter de plaat.

We hadden ook Sebastien Maes op bezoek. Hij is ober van brasserie St.Medard in Kortrijk en brak al enkele keren het wereldrecord van Reymond Adina uit de Filipijnen. Adina hield in 2007 in Barcelona 39 glazen vast met één hand. Sebastien Maes deed dit beter met maar liefst 40 glazen. Toch staat hij nog altijd niet in het Guinness Book of World Records. En dit door een paar onwetendheden. Hij moest de glazen niet alleen vast houden maar ook nog eens 2 meter ermee kunnen stappen. Dit had hij bij zijn eerste poging niet gedaan. En een tweede keer vielen 2 glazen van de 40 om op tafel. Dikke pech dus… en dat vond ook onze Koning Filip. Hij moedigde Sebastien Maes aan en schreef hem persoonlijk een brief waarin hij zijn steun en bewondering betuigde.

Maar het liet Sebastien maar niet los, zeker nu hij werkloos is wil hij met een nieuwe recordpoging de horeca een hart onder de riem steken. Daarom wil hij een versnelde poging ondergaan, maar dit kost handen vol geld en zoekt hij dus sponsoring.

Hij heeft 1.284 euro voor een nieuwe poging nodig. Wie een gift wil doen kan dit mededeling Pimpampoentje op rekeningnummer BE81 7310 1758 1324. Maar hij zou dit bedrag liefst van al verdubbelen, want zo kan hij ook het project van goede vriend Andy Vermaut steunen. 

En zo kwamen we meteen ook bij onze volgende praatgast. Andy Vermaut zet zich namelijk in voor het aanplanten van een bos met vijfduizend bomen in de Karperstraat, naast de A10 in Oostende. Het bos is genaamd naar Charlotte Gysel uit Koekelare die vorig jaar het leven liet bij een zwaar verkeersongeval waarvan de bestuurder overmatig alcohol had genuttigd. Het Rainbow Charlotte Gyselbos is een eerbetoon aan alle onschuldige slachtoffers van alcohol of drugs in het verkeer.

Zelf ook een oproep of een mededeling, laat het ons weten en volgende week is het aan u.