Verslag van 26 December 2021

Ook tussen kerst en Nieuwjaar waren onze ‘Vrienden van de radio’ van de partij. Voor de gelegenheid was ook John nog eens aanwezig. Johan was jaaaaaaaaaaaaren een vaste waarde bij Radio Kompas. De laatste jaren was hij ook de trouwe buddy van Dominique bij ‘Wakker zonder wekker en Vrienden van de radio’ Maar door het werk lukte het niet meer om elke week op post te zijn. Maar de fans van Johan konden alvast gisteren hun hartje ophalen want hij was het hele programma aanwezig om mee te presenteren net als vroeger.

Een witte kerst was het niet geweest, maar we gingen toch eens luisteren bij Patrik van meteo Zele of we de komende dagen nog een wit laagje mochten verwachten.

Ook Rik de Blick had alweer een appje voor ons klaar en deze keer ging het over tv kijken via VRT.nu

Patrick Van Artevelde had weer diep in het archief gezocht voor een schitterend verhaal achter de plaat.

Annelore was er op uit getrokken met de Kompasmobiel om naar ons programma te gaan luisteren bij een paar vaste luisteraars uit Avelgem.

Vaste belster Francine vertelde hoe zij de kestdagen had doorgebracht.

Alvast een heel fijn eindejaar en tot Zondag.

Verslag van 19 December 2021

Zondag waren onze ‘Vrienden van de radio’ weer fris en monter voor een nieuwe uitzending van hun programma. En wat voor eentje…

Ze werden om te beginnen al meteen verrast door de chocolatier van Diksmuide Marc Vandenbussche. Hij kwam een bestelling brengen in opdracht van één van onze vaste luisteraars Lieve Ampe. Toen we de verrassing zagen konden we onze ogen niet geloven. 1 super grote radio en 3 kleinere exemplaren volledig in chocolade met de naam van ons programma alsook het Kompaslogo er op. Het is werkelijk te mooi om op te eten. Benieuwd naar de andere creaties van deze Diksmuidse chocolatier? Bezoek dan zeker eens zijn fb pagina: https://www.facebook.com/ChocolaterieMVDB

Radio collega Yvan van Radio Diamant uit Waregem kwam onze studio in Diksmuide eens een bezoekje brengen. Ook hij is na al die jaren terug gebeten door het radiovirus en start heel binnenkort terug met een internetradio.

De mensen van Mydonna kwamen langs Zij zijn de enige tribute band van Madonna in België en omstreken. Ze maken met de grootste passie muziek volledig volgens de stijl van Madonna en hebben nu ook net hun single ‘Frozen’ uit gebracht. Het begin van een mooi fullalbum die er binnen een paar weken aankomt. Binnenkort kan je hen ook aan het werk zien op 14 Januari in Gent. Wil je erbij zijn?? Bezoek dan zeker hun fb pagina voor tickets of meer info: https://www.facebook.com/mydonnatributeshow

Dierenarts Virginie uit Diksmuide kwam ook langs om via de radio nog eens al haar klantjes hartelijk te bedanken voor het vertrouwen al die jaren. Want Virginie had de dag vooraf haar blauwe kruisje voorgoed gedoofd aan haar praktijk. Dit voor een carriereswitch.

Virginie haar man is bijna volledig blind en gaat al jaren door het leven met Walter aan zijn zijde. Walter is hun bindgeleide hond en een harde werker. Hij zorgt voor de veiligheid van Virginie haar man. Op die manier heeft Virginie ondervonden hoe belangrijk zo’n hond kan zijn in een gezin en dus maakt ze de overstap naar ‘Vrienden der blinden.’ Een werkplek waar ze haar passie voor dieren volledig kan verder zetten. Wij wensen haar alvast alle succes toe.

Inmiddels was het de hoogste tijd voor een aperoke. Ideaal want we hadden Sander en Seppe bij ons in de studio. Twee jonge mannen die in feite in de evenementensector werken. Maar die door corona hun hobby van het bierbrouwen hadden herontdekt. Daaruit ontstond de geboorte van hun eerste biertje ‘Zeedust’ Dit kwamen ze met heel veel trots voorstellen. Zin om hun biertje van de kust te proeven: https://www.facebook.com/zeedust

Uiteraard hadden we ook Patrik van meteo Zele met een update van het weer. Patrick van Aertevelde bracht het ‘verhaal achter de plaat.’ Met Rik de Blick gingen we kijken welke app momenteel het populairste is en we hadden ook een fijne babbel met Francine van de Konterdam.


Tot volgende week.

Verslag van 12 December 2021

Vandaag was een koude, natte, winterse Zondag. Maar Annelore en Dominique zorgden voor de warme muziek in je radio met tal van leuke praatgasten.

Zanger Stoffel kwam zijn nieuwe single voorstellen.
schrijver Jan van der Cruysse stelde zijn nieuwe boek voor.


Rik de Blick gaf ons de ideale app om op een eerlijke manier lootjes te trekken voor de feestdagen.

Lennart Creeel had het over zijn vrouwenradio Pink.


Patrick Van Aertevelde zorgde weer voor een schitterend verhaal achter de plaat.

Patrick van meteo Zele beloofde ons toch wat droger weer voor de komende dagen.

Verslag van 5 December 2021

Afgelopen zondag was een koude en natte zondag. Daarom waren onze ‘Vrienden van de radio’ terug paraat om wat kleur in je Zondag te brengen. Dat deden ze niet alleen… ze hadden ook twee super fijne praatgasten bij hen in de studio:

Gunther Huyghe van Gabriel Scar kwam langs om zijn nieuw werk ‘Caspersight’ voor te stellen. Enige tijd terug maakte hij een moeilijke periode door. Een vlogger/vriend hielp hem er helemaal terug boven op. Als eerbetoon maakte hij een leuke track voor hem. https://youtu.be/tkzi22QLKlQ

Marian Verdonk kwam helemaal uit Nederland om ons te vergezellen en wat mee te presenteren. Marian is een wol kunstenares. Ze maakt akoestische wolschilderingen. Kan je u er niet meteen een beeld bij vormen? Dan moet je zeker eens haar website bezoeken: https://acousme.nl/

We hadden ook een fijne babbel met onze vaste belster Francine van de Konterdam in Oostende.
We vroegen aan Patrik van meteo Zele of er echt geen zonnestraaltje ergens in de verte te bespeuren was.
Met Patrick van Aertevelde gingen we even terug in de tijd met zijn verhaal achter de plaat.

En Rik De Blick had weer een schitterend appje van de week voor ons.
Kortom, alles was er om er een fijne en gezellige zondag van te maken.

Tot volgende week.

Verslag van 28 November 2021

Afgelopen Zondag was het weer een gezellige Zondag voormiddag bij Radio Kompas. We hadden tal van fijne onderwerpen in de aanbieding en Anne-Leen Declercq kwam ons team van ‘Vrienden van de radio’ versterken.
Anne-Leen Declercq is bovendien een zeer creatieve studente aan de unief van Brussel en heeft haar eigen cartoonreeks onder de naam ‘Tammekat’ haar werk is te volgen via Instagram dus volg zeker voortaan de Tammekat waar binnenkort ook de radio kompas cartoon te vinden zal zijn.

Ook Jules Dubois kwam zijn verhaal vertellen bij Radio Kompas. Jules is een gepassioneerd hobbyfotograaf en draagt zijn gemeente Nieuwpoort in zijn hart. Hij had hiervan verschillende FB groepen opgericht die na zijn laatste Sinterklaas reportages zomaar van het wereldwijde web verdwenen. En dit omwille van de vele zwarte pieten die uitgebreid aan bod kwamen. Facebook vond het zeer racistisch terwijl het natuurlijk niets met racisme had te maken.
We belden met Kris Pascal van contact soiree naar aanleiding van de nieuwe corona maatregelen. Want ook bij hen zijn hierdoor alle activiteiten geannuleerd voor de rest van het jaar.

Rik De Blick had opnieuw een appje van de week voor ons en dit keer was het een zeer vrouwvriendelijke app. Hoge nood brengt alle openbare toiletten in je regio in kaart waardoor je altijd tijdens een wandeling effen kan gaan plassen tussen door.
Met Sarah Groen hadden we het over haar vlogkanaal. Sarah vlogt samen met Thijs en Mirthe haar twee grote schatten over het leven met een kind met een beperking en alles wat daarbij komt kijken. Zin om hen te volgen ga dan naar you tube —–> de groentjes.

Ook hadden we een korte babbel met onze vaste belster Francine van de Konterdam in Oostende. We hadden Patrick Van Aertevelde met het verhaal achter de plaat en Patrik van meteo Zele schotelde ons een zeer koude week voor. Dus zet gerust jullie verwarming een graadje hoger deze week, kom wat dichter bij je radio zitten en geniet van de warme muziek van onze zender.

Graag tot volgende week.

Verslag van 14 november 2021

Zondag stond de koffie terug klaar in de studio voor onze vrienden van de radio. Presentatoren van dienst waren Dominique Remaut, Steve Kenwood en Naique Barbier. 3uur lang waren zij de warme stemmen op jouw radio. Maar ze waren natuurlijk niet alleen want ook heel wat fijne praatgasten passeerden de revue.

Zangeres Fabienne stelde met heel veel trots haar cd ‘Mijn verhaal’ voor. Een album waarop ze volledig haar eigen ding kon doen, haar uitleven en dat merk je meteen wanneer je de nummers gaat beluisteren. We mochten hiervan ook een exemplaar weg schenken aan één van onze luisteraars.

Twee vrolijke dames Kyra (17jr.) en Alexine (18jr.) kwamen hun boek voorstellen die ze samen hadden geschreven. Het boek draagt de titel ‘Uitzichtloos’ en is te verkrijgen op bij Standaard boekhandel, bol, … of via één van deze dames zelf.

Nog meer jong talent in de studio was Obe Carton uit Wevelgem. Deze jonge man is amper 11jaar en speelt mee in de griezelfilm ‘De gebroeders Schimm’ Wil je Obe graag aan het werk zien, ga dan snel naar de bioscoop want daar draait de film momenteel nog.

Ook hadden wij onze vaste rubrieken:
Rik De Blick met ons appje van de week.
Patrik van meteo Zele met een update omtrent het weer voor de komende dagen.
Patrick Van Aertevelde met het verhaal achter de plaat.
Toch onze aflevering gemist?? Geen nood, via deze link kan je deze gewoon even herbeluisteren: https://www.mixcloud.com/…/vrienden-van-de-radio-14112021

Verslag van 7 November 2021

Dominique Remaut en Steve Kenwood waren alweer vroeg uit de veren om alles in gereedheid te brengen voor een nieuwe uitzending van ‘Vrienden van de radio’. In tegenstelling tot anders was er er eens eentje zonder gasten. Maar dat zorgde ervoor dat Dominique en Steve heel wat leuke gespreksonderwerpen hadden voorbereid om het toch zeer boeiend te maken voor onze luisteraars. We hadden ook onze vaste rubrieken: het verhaal achter de plaat met Patrick Van Aertevelde, de weersituatie met Patrik van meteo Zele, een leuke zondagse babbel met Francine van de Konterdam, Het appje van de week met Rik de Blick. Wilfried en Ethel waren van de partij voor de gezellige sfeer op te snuiven en ook Annelore bracht tijdens haar verlof samen met haar dochters ons een bezoek

Zondag 31 Oktober 2021

Dominique Remaut en Steve Kenwood waren in hun nopjes voor een nieuwe uitzending van ‘Vrienden van de radio’
het was er eentje met een ‘griezelig’ tintje en dit had natuurlijk alles te maken met Halloween.

De gasten waren:
Schrijfster Charlotte Vandaele, zij kwam haar debuut voorstellen. Een boek onder de categorie jong adult met de titel ‘Ik ben niet’

Nick Blontrock kwam ons vertellen dat Sinterklaas in het land was. Hij heeft het zonnige Spanje even verlaten om hier alle brave kindjes te kunnen voorzien van leuke geschenkjes. Je kan hem in zijn ‘buitenverblijf’ dan ook een bezoekje gaan brengen. Want hij woont tijdelijk in het mooiste kasteel van Brugge. Info en tickets: kasteelvansinterklaas.be

Schrijfster Joke De Meyer kwam heel toepasselijk op Halloween haar misdaadroman ‘Anubis danst’ voorstellen

Josee Vroom van taboeloos.nl had het over onze jongeren en hun eerste keer.

Met Patrik van meteo zele keken we naar het weer voor de komende dagen en dat zag er niet meteen rooskleurig uit.
Rik de blick gaf ons allemaal groene vingers met zijn appje van de week plantsome.

Trouwe luisteraars Paul Declerq en Natalia brachten ons nog een laatste bezoekje voor ze terug naar Spanje gingen.

Uitzending gemist?? Geen nood, beluister ze hier:
https://www.mixcloud.com/…/vrienden-van-de-radio…/..

Verslag van 24 Oktober 2021

De dag begon met een prachtige zonsopgang, waarbij onze vrienden van de radio zeer welgezind het studiogebouw binnen kwamen voor een drukke maar super leuke uitzending van hun programma.

Ze kregen bezoek van:
Jo Lernout aangaande zijn boek ‘Aan de rand van de afgrond.’ Het boek is momenteel al te bestellen in voorverkoop via www.aanderandvandeafgrond.be

Guy Neve bracht ons even terug in zomerse sferen met zijn nieuwe Nederlandstalige versie op het welbekende nummer ‘Cupacabana’

Rik De Blick had het in onze rubriek ‘Het appje van de week’ over de app sleeptalk die u een opname bezorg van alle geluiden die je maakt in je slaap. Steeds al willen weten of je snurkt, babbelt of rare geluiden maakt in je slaap? Installeer dan zeker deze app op je GSM.

Trouwe luisteraar Francine van de Konterdam had het over het fijne feestje van 40jaar Kompas en over hoe geweldig ze zich daar had geamuseerd. Haar dansschoenen zaten ondertussen terug in de kast, maar ze wil die alvast volgend jaar terug bovenhalen voor een nieuwe Kompasfeestje.

Patrik van meteo Zele beloofde ons een zeer mooie Zondag met fijn zacht wandelweer en zo hebben we het natuurlijk graag.

Patrick Van Aertevelde nam ons terug mee in de tijd met zijn verhaal achter de plaat.

We kregen ook hoog bezoek vanuit Spanje. Nee, het was niet van de Sint, maar wel onze goede vriend Paul De Clercq
Collega Steve Kenwood die je hoort na ons programma was speciaal wat vroeger gekomen om ook even een leuke babbel te maken.

Deco Pascal maakte het helemaal leuk want hij maakte de klussers onder onze luisteraars helemaal gek en gaf zo maar even 5x 10L verf cadeau. Zelf niet echt een klusser, maar wel heel wat klusjes in u woning die nog moeten gebeuren. Kijk dan zeker eens of Deco Pascal het niet kan fixen voor u: www.decopascal.be

Verslag van 12 Oktober 2021

Zondag was het weer zover, dan gingen onze ‘Vrienden van de radio’ opnieuw van start met een nieuw seizoen van hun programma.

Heel wat leuke praatgasten kwamen langs:
Zo kwam Darren Steur als eerste aanbod, deze jonge man kennen we beter als  hiphopper Kwasi Flancko. Hij werd geselecteerd voor de sound track music contest die komende Zaterdag doorgaat in 4AD te Diksmuide. Benieuwd naar zijn prestatie, ga dan zeker eens langs.

Met Saar Vandendriessche doken we de Vlaamse bossen in. Want zij is ambassadrice voor ‘Het grootste bos’ een initiatief waarbij jij als ondernemer je eigen stukje bos kan aanschaffen. Meer info vind je op: https://www.forestfwd.be/het-grootste-bos
Ook hadden we het over het nieuwe één programma waarin Saar dit najaar probeert te overleven in onze Vlaamse bossen.

Ook Vlaanderens meest sympathieke rocker Guy Swinnen zat in onze programma. We hadden het onder meer over zijn uitgestelde verjaardagsfeest voor zijn 60ste verjaardag, over muziek en corona en zijn nieuwe projecten.

We mochten ook bellen met Annelies Vrijdag persverantwoordelijke voor Night of the proms aangaande een speciale editie van Night of the proms in het teken van de zorg. Dit gaat door op 19 en 20 November in het Sportpaleis. Maar men is nog opzoek naar sponsoring. Niet alleen van grote bedrijven maar ook van iedereen die een zorgverlener wil trakteren op een drankje die avond. Wil jij zo de zorg even bedanken dan kan je een drankje doneren via volgende link: https://notp.com/dankeditievoordezorg/

Ook collaga Patrick van meteo Zele stond ons even te woord met een uitgebreid weerbericht voor de komende dagen, Patrick Van Aertevelde had voor ons opnieuw ‘het verhaal achter de plaat’ en Jonas Heymans technieker van dienst stond in voor onze live beelden op de kijkstream.