Verslag van 10 Januari 2021

Vandaag 10 januari werd er weer wat afgetetterd tijdens ons programma ‘vrienden van de radio.’ 

Zo hadden we Patrick Van Artevelde met het verhaal achter de plaat. Maar dit keer was hij live bij ons in de studio. Zo kon hij gezellig wat mee presenteren met Annelore en Dominique 

Ook collega Patrick Molenaar kwam langs met zijn beste wensen voor het nieuwe jaar en met bubbels en lekkere zoetigheden. Iets waar we geen neen tegen zeggen 

Ron Vandersteen kwam ook langs. Ron is een ervaren radio dj die vanaf komende week ook aan de slag gaat bij Radio kompas. Ron zal te horen zijn tijdens het spitsuur dus ideaal om van het werk te komen. 

We hadden ook een gesprek met de ontwikkelaar van het Belgische coronavaccin. Die nu al te verkrijgen is in Izegem. Meer bepaald bij bakkerij Dierickx Visschers meensesteenweg 147 te Izegem. Bakker Jan maakt er de vaccins van lekkere marsepein. Na de marsepein viagra is ook dit een schot in de roos. De mensen zien er het grappige van in en vinden het fijn om aan te kopen als geschenkje of voor zichzelf.

Verslag van 20 December 2020
 
Vrienden van de radio’ op zondagmorgen was weer goed gevuld qua items vandaag!
Annelore Vanhooren is enkele weekjes op vakantie als co-host, maar Trees De Bruyne kwam ons versterken. Wilfried Declerck was gelukkig van de partij om iedereen terug op veilige C19-afstand te houden en ons bij te staan voor deze drukke uitzending.
Toevallig kwam een VRT collega van co-host Trees langs, Rani D’Hulster. Rani kwam vroeger al eens met een filmploeg onze radiostudio bezoeken en zit momenteel ook op VRT.NU als moderator van een aflevering ‘Media & Culture Fast Forward. Ze weet ook alles over paarden en APP’s
Het weerbericht kwam bij monde van Patrik Haentjens van Meteo Zele en Patrick Van Artevelde deed zijn wekelijkse rubriek ‘het verhaal achter de plaat’
De praatgasten waren:
Redgy Vergracht
Carlo Herpoel
Pieter De Wulf
Burgemeester Bram Degrieck
Manu Crombez
Filip D’Hulster
Hun boeiende onderwerpen verneem je via de link uitzending gemist: https://www.mixcloud.com/…/vrienden-van-de-radio-20122020

Verslag van 13 December 2020

Met deze week zangeres Corina die haar nieuwe single ‘Onze  liefde leeft’ kwam voorstellen. Door de lockdown periode had Corina nog meer goed nieuws voor haar trouwe fans. Want de extra tijd die vrij kwam heeft ze gespendeerd aan een nieuw album met maar liefst 15 toffe, gevoelige tracks met één voor één een prachtige tekst. De cd is te verkrijgen via www.corinamusic.be en wordt eigenhandig van deze fijne dame naar u verstuurd zodat het nog zeker op tijd aankomt voor de kerst. 

Ook Patrick Van Artevelde was van de partij met ‘het verhaal achter de plaat’. En deze week ging alle eer naar Milli Vanilli met Girl I’m gonna miss you. 

We kregen ook bezoek van Stefanie Willaert een dame uit de Koekelare die zich inzet voor de kinderen van en rond Koekelare die het net wat minder goed hebben. Zo zette Stefanie al een fijne speelgoed inzamelactie op poten voor de Sintperiode. Maar ook voor kerst streeft ze voor een kerstgeschenkje voor elk kind!!!! Heb jij dus nog speelgoed die uw kinderen ontgroeid zijn breng het dan zeker naar Stefanie Rozenlaan 23 te Koekelare. Je maakt er alvast een ander kind heel gelukkig mee. 

Tot slot hadden we ook onze wekelijkse weerbabbel met Patrik van meteo Zele. Maar wees gerust, koning winter is voorlopig nog niet in het land. Meer weer lees je op de fb pagina van meteo Zele.ver

Verrslag van 6 December 2020.

Zondag 6 December was half Vlaanderen als vroeg uit de veren om te zien wat Sinterklaas gebracht had. Bij vele werd dit ook gepaard met een heerlijk Sinterklaasontbijt en de radio op Radio Kompas. Want tussen 9-12 was het weer de beurt aan Dominique en Annelore om er een geweldige ‘Vrienden van de radio’ van te maken.

Wilfried had alvast gezorgd voor heerlijke koffie, Patrik van meteo Zele zorgde voor koud maar droog weer dus de ochtend kon zeker niet meer stuk!

Maar helaas is het niet bij iedereen zo gezellig deze periode. Katleen Calcoen Seniorenconsulente uit Koksijde  schetste even het verhaal van hoe ouderen tegen over deze periode komen te staan: Want de tijd rondom kerst is voor veel ouderen een extra moeilijke periode, zeker dit jaar. Ook senioren die verblijven in een woonzorgcentrum hebben minder contacten en voelen zich daardoor geïsoleerd. Daarom organiseert Lokaal Bestuur Koksijde een kerstkaartenactie. Samen willen ze zoveel mogelijk kaartjes laten versturen naar de senioren die in een WZC verblijven.

Wil je ook graag je steentje bijdragen door een kaartje of een tekening te sturen naar iemand die in een WZC verblijft en die je daarmee heel erg blij zal maken?

Kaartjes kunnen gestuurd worden naar:

WZC Dunecluze  – Ter Duinenlaan 35 – 8670 Koksijde

WZC Noordduin Armonea – Abdijstraat 57 – 8670 Koksijde

WZC De Brink – Pannelaan 55 – 8670 Koksijde

Patrick Van Artevelde zorgde uit goede gewoonte weer voor het verhaal achter de plaat en dit zorgt toch altijd voor dat vleugje nostalgie in onze uitzending.

Na 11u kregen we ook fijn gezelschap van niemand minder dan Charles Van Domburg gekend van the Soulbrothers. Maar dit keer kwam hij zijn nieuwe single voorstellen met Jali Madi Kanuteh. Geen zot geweld zoals we gewoon zijn van hem, maar een intens mooi song waarin men iedereen die zich dagdagelijks inzet voor de Covid-19 een warm hart wil onder de riep steken om aanmoedigd om te blijven doorgaan.  De nieuwe single heet Don’t give up on us en is terug te vinden op spotify. Er hoort ook een geweldige clip bij die werd op genomen in Gambia en moet je zeker van vast eens bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=wVwYBQp1NPd

Verslag van 22 November 2020.
 
Alweer Zondag en ja hoor Annelore, Dominique en Wilfried stonden te popelen om terug naar de studio van Radio Kompas te komen. Want dit is zowat de enige plek waar we nog mogen heengaan in tijden van Corona met de huidige lockdown. En hoe leuk is het dan wel niet om met zoveel luisteraars een fijne babbel te kunnen maken op de radio, mensen een warm hart toe te dragen met een leuk verzoeknummer of gewoon heel even mensen te doen lachen in hun woonkamer. Dit kan alleen maar met jullie telefoontjes en super fijne praatgasten.
Zo hadden we strafpleiter Kristiaan Vandenbussche die kwam praten over zijn eerste boek Cupido. Een spannende thriller van maar liefst 421 bladzijden waar hij zeven jaar lang al zijn energie instak. Zo kwam hij tot een prachtig meeslepend verhaal die je het liefste in één keer zou uitlezen.
Patrick Van Artevelde was er om terug te gaan in de tijd en zo de plaat van de dag voor te stellen. Dit keer koos hij voor George Michael met Don’t let the sun down in me.
Patrik van metro Zele beloofde ons een droge week. Ideaal om de beentjes te strekken en wat mooie wandelingen op de planning te zetten.
Naar aanleiding van onze nieuwe rubriek
‘De horeca aan het woord’ beet Bayram Balbis de spits af. Deze man heeft een gezonde fastfoodzaak in de Generaal Baron Jacquesstraat 57 te Diksmuide en wou graag op deze manier zijn uitgebreide Take away aanbod even in het schijnwerper plaatsen. Zin in iets lekker?? Dan kan je steeds bestellen op 0468/542896 en zo steun je de locale horeca van Diksmuide.
Wens je graag uw zaak volgende week in de kijken te zetten, laat het ons weten.