Verslag van 15 mei 2022

Zondag 15 Mei was het bij onze ‘Vrienden van de radio’ een drukte van je welste. Maar Dominique, Wilfried en Annelore worstelden zich tussen de vele interviews, de vaste items en de beste classics om alles netjes in hun 3u durende programma te krijgen.
 
Ze kregen bezoek van:
André en Pieter-Jan van de Nacht van Vlaanderen. Zij maakten onze luisteraars warm om zich te gaan inschrijven voor de 41ste editie van De Nacht. Dit kan via hun website www.nvv.be en dit kan zowel voor het lopen als het wandelen, in groep, alleen, of als bedrijf. Zorg dus dat ook jij er bij bent dit jaar.
 
Finalist miss Grace Beneluxe Anouck Buyle kwam langs om te vertellen over haar avontuur. Voor Anouck was het niet de eerste keer dat ze langs kwam. Want ook vorig jaar zette ze reeds haar eerste stappen in de wereld van de miss verkiezingen en dit ging haar aardig af. Wil je Anouck steunen, surf dan zeker eens naar haar instagramaccount en geef haar foto daar alvast een like.
 
Dany De Cooman en Aicko kwamen ook langs om nog maar eens een oproep te doen. Zij zoeken al geruime tijd naar wandelbuddy’s. 1 voorwaarde… wie wil meegaan moet eveneens net als Dany in het bezit zijn van een papegaai.
 
Haeltychef Janos was ook te gast bij ons. Een toffe kerel die al op zeer jonge leeftijd intens bezig was met gezonde voeding en gezond koken. Ondertussen heeft hij zijn eerste boek uitgebracht. Je vind deze bij elke Standaard boekhandel. Janos was ook zeer benieuwd of ook onze luisteraars bezig zijn met gezonde voeding. Hij vroeg hen op welke manier zij gezond probeerden te eten en gaf aan de origineelste luisteraar één van zijn boeken cadeau. Els De Sutter was de gelukkige winnaar van het boek.
 
Ook hadden we nog wat leuke telefonische babbels:
 
Patrik van meteo Zele met het weer voor de komende dagen.
 
Onze appjesman Rik wou dit keer de app van Payconinq eens deftig uitleggen.
 
Patrtick Van Artevelde had opnieuw een leuk verhaal achter de plaat voor ons klaar.
 
Vaste belster Francine van de Konterdam keek met ons terug op de voorbije week.
 
Luisteraar Raff had het even over zendamateurs.

Verslag van 8 mei 2022

8 Mei, moederdag. Dus moesten de mannen de klus maar klaren!!! Dominique Remaut en Wilfried waren terug van de partij voor een nieuwe uitzending van ‘Vrienden van de radio’
 
Met deze week opnieuw tal van leuke gasten:
Jos de nieuwe uitbater van het Maranshof kwam zijn zaak in de kijker zetten. Een plaats waar je vanaf nu elke week terecht kan voor een gezellige babbel, een glaasje en heel veel muziek. Wekelijks leuke optredens van tal van artiesten. Place tot be: Ieperse Heirweg 13 te Torhout.
 
Patrik van meteo Zele kondigde wel wat wind aan, maar vooral heel wat zon voor de komende dagen.
 
Met Patrick Van Artevelde snoven we de Griekse sferen op met zijn verhaal achter de plaat.
 
Zanger John Rando had het over zijn rijkgevulde muziek carrière van bijna 60jaar.
 
Ereburger van Dentergem Eric Marijsse had 25jaar geleden een nummer geschreven die nooit werd uitgebracht. Maar daar kwam nu verandering in. Hij had het over zijn oude-nieuwe single ‘Ik wil je niet verliezen’
 
Ook CDV en Aissa kwamen langs en dat had alles te maken met hun duet ‘Het staat in de sterren geschreven.’ En daar ze er toch waren bleven ze het laatste uurtje gewoon lekker mee presenteren.

Verslag van 1 mei 2022

Zondag 1 mei, feest van de arbeid.
Gelukkig zagen onze ‘vrienden van de radio’ dit niet als zware arbeid en waren ze terug netjes op tijd. Onze vrienden van dienst waren: Dominique Remaut, Wilfried Declerck, Carlo Vandewalle en Famke Wittouck.
 
Gelukkig moesten ze de klus niet in hun eentje klaren want ze hadden terug heel wat leuke praatgasten:
Tom Vanrijckegem beter gekend als ‘ook Alain’ van de band Preuteleute had het over hun grote show ‘The greatest tits’ op 14 Mei in de Diaz Arena te Oostende. De laatste tickets hiervoor zijn nog te verkrijgen op www.comedyshow.be
 
De voorbije week was het koningsdag in Nederland en daar was luisteraar Dennis van Plateringen-Staniewicz aanwezig. Hij bracht een leuk verslag van deze dag van oranje.
 
Patrik van meteo Zele had even wat minder goed nieuws voor ons op weervlak, maar hij maakte het meteen terug goed met zonnige vooruitzichten voor de komende week. Dus zorgde onze appman Rik De Blick dat we met z’n allen meer naar buiten gingen en de app komoot gingen gebruiken.
 
Patrick Van Artevelde deed ons met zijn verhaal achter de plaat dansen op de Lambada.
 
Chalsea Proot kwam vertellen over haar avontuur als kandidate miss Grace Beneluxe.

Verslag van 24 april 2022

Zondag 24 april was het weer de hoogste tijd voor een nieuwe aflevering van ‘Vrienden van de radio’.
Met deze week:Zangeres Shancy over haar muziekcarrière en haar nieuwe single ‘Samen dansen’

Patrick Van Artevelde met alweer een schitterend verhaal achter de plaat over John Terra

Luisteraar Francine met haar wekelijkse babbel ‘Het leven zoals het is in Oostende’

Luisteraar Dennis van Plateringen-Staniewicz kroop even ter vervanging in de huid van onze appman en stelde de app ‘Sticker maker studio’ voor.

Ook Martin André De Hazenvriend was even bij ons voor een leuke babbel over zijn idool André Hazes.
Patrik van meteo Zele met de laatste weerupdate.

Bij leven en welzijn, tot volgende week!!!

Verslag 17 april 2022

Zondag 17 april kwamen onze ‘vrienden van de radio’ op hun paasbest de studio binnen gewandeld. Paashazen van dienst waren Dominique Remaut, Steve Kenwood en Wilfried Declerck.

Uit goede gewoonte hadden ze weer heel veel leuke muziek, items en ook een paar leuke praatgasten bij:

Joop Oversier kwam een woordje uitleg geven over club Rotary en hun komende activiteit volgende Zaterdag in de stadsschouwburg in Brugge. Dit keer kozen ze voor een concert van Stan Van Samang en ook jij kan er nog bij zijn. Tickets te koop via In & Uit Brugge.

Met Audry Sanders hadden we het over de buurtbar op 21 April die door gaat in Groot-Zedelgem.

Verslag van 10 april 2022

Zondag 10 prail waren onze ‘Vrienden van de radio’ weer vroeg op post om er een geweldige uitzending van te maken. Fleur, Dominique, Annelore en Wilfried hadden weer fijne praatgasten op het programma:

Jacky Van Maele kwam zijn boek voorstellen: De Haan vroeger en nu. Een mooi boek vol oude postkaarten, portretten, tekeningen, uitleg, … over De Haan.

Met Stan Van Samang hadden we het over zijn nieuwe nieuwe theatertour ‘Anders dan anders’ zijn net uitgebrachte cd box ‘15’ met 6 studioalbums, en we schotelden hem ook een paar leuke dilemmavragen voor.

-oortaan nooit geen natte was meer, met onze appman Rik De Blick. Want hij had het over de app ‘buienalarm’. Een voorspelling van de buien in u regio.

Patrik van meteo Zele maakte ons heel gelukkig met zijn weersvooruitzichten voor komende week.

Uitzending gemist?? Hier heb je de herbeluisterlink:https://www.mixcloud.com/…/vrienden-van-de-radio…/…

Verslag van 03 april 2022

Zondag 03 april was Dominique Remaut alweer vroeg uit de veren voor een nieuwe uitzending van ‘Vrienden van de radio’. Annelore was er op uit getrokken met de kompasmobiel richting Torhout om daar de 53ste verjaardag van het zwembad te gaan vieren. Dus mocht Dominique de klus alleen gaan klaren.

Gelukkig kreeg hij versterking van radio collega en goede vriend Dirk De Vlaming. Dirk presenteert normaal bij Radio RBS, maar dit keer was hij te horen op Radio Kompas.

Onze uitzending gemist: https://www.mixcloud.com/…/vrienden-van-de-radio…/…

Verslag 27 maart 2022

Zondag 27 maart begon behoorlijk grijs buiten. Daarom zorgden onze ‘vrienden van de radio’ voor het zonnetje op je radio. En dat deden ze niet alleen, ze hadden ook fijne praatgasten:

Zo kwam Stefaan Vanoplynes uit Ieper langs om zijn spel ‘Leeuwentoren’ voor te stellen. Een combinatie tussen Petanque en Cubben, maar met een super leuk verhaal er achter. Kortom het ideale spel voor buiten onder vrienden die je gewoon in huis moet hebben tegen de zomer. Alle info: www.leeuwentoren.be

Ook hadden we een fijne babbel met Kathy Vanhooren voorzitter van dansschool Arlequino uit Koekelare. En dat had alles te maken met de twee voorstellingen van hun Recital in de Balluchon te Koekelare

We kregen de nieuwste weerupdate van Patrik van meteo Zele

Onze appjesman Rik de Blick leerde ons de kneepjes van het vak om juist te sorteren met de app ‘recycle’

Patrick van Aertevelde had alweer een nieuw leuk verhaal achter de plaat voor ons.

Tot volgende week.

Verslag 20 maart 2022

Zondag 20 maart, de dag voor de lente. En dat was zeker te merken. Want we hadden enkel maar vrolijke en frisse mensen in onze uitzending.

Zo kwam Oumou haar nieuwe winkel voorstellen die op 01/04 zijn deuren opent in Diksmuide. De winkel krijgt de naam Obbafrikans en zal dus allerlei Afrikaanse specialiteiten verkopen. Deze zal gevestigd zijn in de Generaal Baron Jacquestraat 30. Vanaf juni zal je er ook terecht kunnen voor een leuk Afrikaans kapsel.

We hadden ook The Starlings bij ons. Dit naar aanleiding van hun magische concert de avond vooraf in de Balluchon te Koekelare. Ze hadden het onder meer over een nieuwe plaat die binnenkort uitkomt en hun concert op 29/05 in de Lotto Arena, waar trouwens nog steeds tickets voor te koop zijn: https://www.teleticketservice.com/…/the-starlings-live…

Onze appman Rik de Blick wou Google translate nog eens in het daglicht zetten. Zeker nu er zoveel mensen uit Oekraïne in ons land zijn. Want ook deze taal is toegevoegd aan de app waardoor communiceren met deze mensen nu ook iets vlotter zou moeten gaat.

Met Patrik van meteo Zele hadden we het uitgebreid over de eerste lentedagen. Deze beloven er alvast zonnig uit te gaan zien.
-Patrick Van Aertevelde nam ons mee bij het verhaal achter de plaat naar de wereld van Laura Lynn.
Onze uitzending gemist? https://www.mixcloud.com/…/vrienden-van-de-radio…/…

Verslag van 13 maart 2022

13 Maart 2022, na een lange periode vol corona-regeltjes zijn we eindelijk terug in code geel beland. Vanaf nu mogen mensen weer zonder mondkapjes en regeltjes naar buiten. Mensen zijn terug vrolijk en dit was ook zeker van vast te merken bij onze gasten.
Iedereen kwam welgezind de radiostudio binnen voor een gezellige warme babbel.

Onze gasten waren:
-Virginie Decoster uit Diksmuide. Zij is dierenarts bij vrienden der blinden en deed een warme oproep naar leuke pleeggezinnen voor blindgeleide honden in opleiding. Wil jij je goed hart tonen en gedurende een jaar wat leven en huis. Stel je dan kandidaat via mail: info@vriendenderblinden.be

-Eddy Govaert kwam zijn boek voorstellen: ‘Sylvain Tack en ik’ Het boek kan je online bestellen via www.shopmybooks.com

-Shanaya Nuytten uit Waregem had het over de start van haar modellencarriere en haar avontuur die ze start in Mei bij Queen of models. Wil je haar volgen dat kan via haar instagram pagina: shanaya_mdp

-Patrik van meteo Zele had weer een recente weerupdate voor ons klaar.

-Rik de Blick was weer de appstore ingestoken en stelde de app Stocard aan ons voor.

-Patrick Van Aertevelde bracht deze week het verhaal achter de plaat van Withney Houston

Onze aflevering gemist? Geen probleem, herbeluisteren kan via deze link: https://www.mixcloud.com/matrassenhuis/vrienden-van-de-radio-13032022/?fbclid=IwAR28pCjTwWU7Sug58HvZPRZJV1BqyzmPm0RIiYG8YJRfuLPz_AYftj1CWUM

Verslag van 6 maart 2022

6 Maart 2022, al van bij het krieken van de dag werden we verwend met een stralende zon. Maar ook onze ‘vrienden van de radio’ Dominique, Fleur en Wilfried stonden vanaf 9u weer te stralen in onze radio studio voor een fijne uitzending van hun programma.

Ze kregen ook bezoek van de broers van Koenraad Goudeseune. Want zij hebben de grootste wens van hun broer gerespecteerd. Zijn laatste gedichtenbundel uitbrengen na zijn overlijden. ‘Nagelaten gedichten’ bevat een keuze van vijftig uit honderd nagelaten sonnetten, aangevuld met 21 sonnetten met de titel ‘Laatste woorden’, die hij in het licht van de naderende dood schreef. Koenraad Goudeseune was de schrijver van negen dichtbundels, twee verhalenbundels, drie brievenboeken en een roman. Interesse om het boek aan te komen: www.boekspot.be

Patrik van Meteo Zele was een graag geziene gast in het programma, want hij beloofde ook voor komende week nog een paar zeer mooie zonnige dagen.

Patrick van Aertevelde dook in het muziekarchief en zorgde weer voor een echte meezinger van formaat.

Met Rik De Blick gingen we de gezonde toer op. Want hij had een appje voor ons klaar om de E-nummers te gaan controleren in voeding en zo meer besef te krijgen van wat we zoal binnen spelen elke dag opnieuw.

Onze uitzending van gisteren gemist, geen probleem. Beluister deze nu via deze link: https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fwww.mixcloud.com%2Fmatrassenhuis%2Fvrienden-van-de-radio-06032022%2F%3Ffbclid%3DIwAR3AIy6s9fC5TxOmd-ygnuxXejMpjXzRFTeQE9x7bgul6UTmPDyqDF5mzSY&h=AT1qbYUvacN5ywzDW1VGusyQD9By-ZTJbRCz_ckoCHJaql1DvsFDRqQbLj8kCi–QWxzWcw-cQvUrgtT9qVP25472DNPl7JOzQdjU70k9xCQcPUqZYPgLy9h0nH1vAkgNw