Verslag van 11 december 2022

Zondag 11 december was een koude zondag, maar onze ‘Vrienden van de radio’ zorgden voor wat warmte in je huiskamer.
En het waren dit keer alleen maar mannen aan het roer.
Dominique, Wilfried en Johan zorgden voor heel wat fijne weetjes, leuke nieuwtjes en de beste classics.

Ze kregen ook fijn bezoek van zanger Stoffel Dekeyser die zijn nieuwe single ‘Afstand’ kwam voorstellen.
Naar wekelijkse gewoonte hadden we ook weer een fijne babbel met Rik De Blick, een terugkeer in de tijd met Patrick Van Artevelde, een zeer koude weerupdate met Patrik van meteo Zele, een leuke uit tip van ons Annelore en een gesprekje met de grootste babbelkous van de Konterdam ons Francineke.
Graat tot volgende week.

Verslag van 4 december 2022

Zondag 4 december was alweer de hoogste tijd voor een nieuwe uitzending van ons programma ‘vrienden van de radio’.
En onze vrienden Dominique, Annelore en Wilfried moesten de klus dit keer niet alleen klaren. Want ze werden bijgestaan door twee andere Radio Kompas Collega’s.

Steve Kenwood en Jan van Beveren kwamen speciaal afgezakt naar de studio in Diksmuide om de kerstsfeer daar even op te snuiven en wat bij te praten met hun collega’s. Het was meteen een gezellige boel daar op de radio.

Er waren ook fijne gasten aanwezig:

Rik Maekelberg uit Diksmuide kwam vertellen over de Oxfam cadeaudagen die volgende week Zaterdag en Zondag doorgaan in de eetzaal van ’t Saam instituut, Wilgendijk 30 te Diksmuide. Iedereen is er van harte welkom en kan er uitgebreid kennis maken met de vele producten van Oxfam en deze ook gaan proeven.

Frank Valentino kwam nieuw werk voorstellen. Zijn nieuw single Bayla mi Amour, maar ook zijn nieuw album Crooners.

Verslag van 27 november 2022

Zondag 27 november was een natte en koude Zondag, maar onze Vrienden van de radio zorgen voor de warme sfeer op jouw radio.
Ook hadden we een paar muzikale gasten bij ons:

Mieke en Francis Faber uit Aartrijke hadden het over hun muzikale carrière als duo en hun leuk muziekcafé in Aartrijke waar om de 14 dagen een ambiancevolle shownamiddag wordt gegeven met heel veel lokaal talent. Zin om eens langs te gaan: Café, brasserie Het oud gemeentehuis in Aartrijke. Allen daarheen.

Ook Jo Cassiers van Bronski had terug nieuw werk aan te kondigen en waar kon hij dit beter doen dan bij Radio Kompas. Zijn nieuwe single That’s all is terug via alle gekende platformen verkrijgbaar. Op 28/01 staat Bronski op het podium in Schoten en hiervoor hebben wij een duo-ticket te geef!!! Wat moet je daarvoor doen?? Ga even naar de fb pagina van Bronski of van Jo Cassiers en zoek de titel van zijn nieuw Album die in 2023 zal verschijnen. Gevonden? Stuur dit door naar de FB pagina van Radio Kompas en wie weet kunnen wij u blij maken met een vroeg kerstcadeautje.

Uitzending gemist?? Geen nood via onderstaande link is ons programma opnieuw te beluisteren: https://www.mixcloud.com/…/vrienden-van-de-radio-27…/…

Verslag van 20 november 2022

Zondag 20 november was het alweer de hoogste tijd voor een nieuwe uitzending van ‘Vrienden van de radio’ met Dominique en Annelore. Ze kregen ook extra versterking van Valerie Casteleyn uit Torhout die met haar warme stem heel wat lieve luisteraars kon bekoren.
Gasten waren:

Dave Vanhoutte bestuurder en trainer van G voetbal Kortrijk die toch eens de G-sport in de aandacht wou brengen en vooral mensen wou uitnodigen voor de avond van de G-sport in Kortrijk op 15 februari.

Bram van Meermens kwam langs met zijn gitaar voor een vleugje live muziek. Bram is reeds lange tijd bezig met muziek, vooral dan met kleinkunst en was een paar weken terug te zien in de Voice en mocht ook onlangs het voorprogramma van Metejoor verzorgen.

Ook onze wekelijkse items mochten niet ontbreken: Patrik van meteo Zele, Patrick Van Artevelde en Francine van de Konterdam.

Verslag van 13 november 2022

Zondag 13 november was het begin van een zeer mooie zonnige Zondag. En ook Jan en Dominique probeerden het zonnetje te zijn op je radio tijdens een nieuwe uitzending van ‘Vrienden van de radio’

Ze hadden ook heel wat leuke praatgasten:

Zo doken ze met Rik de Blick de natuur in en hadden ze het over het Zwin.

Met Patrick Van Artevelde gingen ze terug in de tijd voor een paar opvallende gebeurtenissen.

Ze hadden de wekelijkse babbel met Francine van de Konterdam.
Patrik van meteo Zele had het over een paar koudere en nattere dagen.

Conny en Ray brachten een bezoekje en hadden het over hun muziekcarriére.

Wil jij er graag ook eens bij zijn, dat kan!! Laat het ons gewoon weten. Tot volgende week.

Verslag van 6 november 2022

Zondag 6 November stonden onze ‘Vrienden van de radio’ alweer klaar om er een fijne uitzending van te maken.

Dominique kreeg versterking van Nathalie Dusselier om te komen mee presenteren.

Ze kregen bezoek van zanger Gill Baley uit Oudenaarde aangaande zijn single ‘Moonshine’
Ook de vaste items kwamen aan bod:

Patrik van meteo Zele, Francine van de Konterdam, Rik de Blick en Patrick van Artevelde.

Deze uitzending gemist? Herbeluisteren kan via volgende link:
https://www.mixcloud.com/matrassenhuis/vrienden-van-de-radio-06112022

Verslag van 23 oktober 2022

Zondag 23 oktober was weer een gezellige en drukke aflevering bij onze ‘Vrienden van de radio.’

Gasten:
Stephen Six uit Ardooie kwam naar aanleiding van zijn eerste single Ja of nee. Hij gaf ook 3 gesigneerde exemplaren weg. Interesse stuur dan een pb via onze pagina.

Kyra Corner wou iedereen uitnodigen voor haar fanbal in Koekelare. Tickets zijn nog steeds verkrijgbaar op 0495/235603

Michel en Marc van de coverband Gravity kwamen vertellen over de band. Ook Kyra hoort nu reeds een jaar bij deze band en dus is de groep ook te zien en te horen op haar fanbal.

Patrik van meteo Zele beloofde ons nog een paar mooie hefstdagen.

En ook Rik De Blick was volledig in herfst thema met zijn weetjes over de eekhoorn.

Patrick van Artevelde nam ons terug mee in de tijd. Welke speciale zaken gebeurden op 23 oktober?

Uitzending gemist: luisteren kan via deze link: https://www.mixcloud.com/matrassenhuis/vrienden-van-de-radio-23102022/

Verslag van 16 oktober 2022

Na een korte nacht waren Dominique en Wilfried al terug van de partij voor een nieuwe uitzending van hun programma ‘Vrienden van de radio’. Co-host van dienst was Jan Van Beveren. Jan en Dominique waren ooit nog collega’s bij Radio KLO uit Kuurne. Ze hadden heel wat leuke weetjes, nieuws en fijne muziek voor handen om er een leuke gezellige zondag voormiddag van te maken.

Volgende gasten waren ook in de uitzending:

Lars Deleu uit Torhout kwam vertellen over zijn passie voor toneel en maakte onze luisteraars warm om naar zijn nieuwe stuk te komen kijken van ‘Alice in wonderland’ op 20,21 en 22 Oktober in CC De Brouckere in Torhout. Allen daarheen want het wordt zeker en vast de moeite.

Ook de mama van Lars Valerie Casteleyn plaatsen we even voor de microfoon. Want Lars is niet de enige met talent binnen de familie. Ook haar andere twee kinderen hebben een toch wel opmerkelijke hobby. Zo is haar oudste zoon één van de dansers van het TDF-showteam en speelt haar dochter voetbal.

Naar wekelijkse gewoonte gingen we ook eens horen bij Patrik van meteo Zele wat hij op weervlak in de aanbieding had.

Rik De Blick had het met ons over de egels.

Nathalie Dusselier kwam haar verjaardag vieren bij Radio Kompas.

Met Francine van de Konterdame hadden we het over onze geweldige Retro Night.

Patrick Van Artevelde nam ons mee terug in de tijd. Wat was er zoal bijzonder op 16/10?

Onze aflevering gemist?? Geen nood via volgende link kan je alles nog eens herbeluisteren. https://www.mixcloud.com/…/vrienden-van-de-radio-16102022/

Verslag van 9 oktober 2022

Alweer de hoogste tijd voor een nieuwe uitzending van ‘Vrienden van de radio’ en onze vrienden kregen vandaag versterking van Fleur Roose die nog eens kwam mee presenteren.

Leuke items, weetjes en informatie hadden ze terug in overvloed. En vooral heel wat fijne praatgasten:

Elisabeth Buffel kwam helemaal uit Merelbeke om het te hebben over haar grote avontuur bij de verkiezingen van Miss Fashion. Ze heeft het reeds tot finaliste geschopt. Dus wensen we haar ook alle succes toe de komende weken.

Jo Cassiers van Bronski liet ons kennis maken met zijn nieuwe single ‘Body & Soul’ waarmee hij meteen een heel nieuwe wending heeft aan zijn carrière. Nog even en dan is ook zijn nieuw album uit en gaat hij op tournee naar het buitenland.

Patrik van meteo Zele beloofde ons alvast een droge namiddag en dat is natuurlijk ideaal voor de start van ‘de week van het bos’.

Met Francine van de Konterdam hadden we het over ‘knuffels in bed’

Rik de Blick had alweer een paar keitoffe ‘wist je datjes’ voor ons klaar.

Patrick van Artevelde lanceerde zijn nieuwe rubriek ‘Wats gebeurd’ waarin we dag op dag terug gaan in de tijd.

Steve Declerck maakte onze luisteraars warm voor een leuke Ladies night komende Donderdag in de Owla in Brugge. Dit met Gene Thomas en Bjorn Verhoeven. Mensen die er willen bij zijn kunnen even bellen met Wilfried op het nummer 0495/202856 want wij mogen enkele duo tickets gratis weg geven.

Onze aflevering gemist? Geen probleem via deze link kan je deze herbeluisteren: https://www.mixcloud.com/matrassenhuis/vrienden-van-de-radio-09102022/

Verslag van 2 oktober 2022

Buiten was het koud en nat, maar des te gezelliger was het bij onze ‘Vrienden van de radio’. Met een warme lekkere kop koffie in de hand brachten ze de leukste onderwerpen naar voor en dat deden ze niet alleen. Zo maakten ze een leuke babbel met:

Kimberley Gezels uit Koekelare een mama van drie jonge kindjes die na het werk en de kids nog tijd vind om achter haar schrijftafel te gaan zitten. Want daar ontstaan heel wat romantische momenten voor in haar boek. Ze bracht zo pas haar 3de roman uit: Dans met het verleden. Deze is te bestellen bij Standaard boekenhandel of bij Kimberley zelf.

Rik de Blick zorgde voor een leuke en sportieve zondagnamiddag uitstap. Want zijn appje van de week was ‘natuurpunt routes’ een fijne app die in je buurt de leukste wandel en fietsroutes naar boven haalt volgens het aantal kilometers dat je wil wandelen. Leuk om uit te proberen.

Patrik van meteo Zele beloofde dan ook nog eens een droge zondag namiddag. Dus we hadden geen excuus meer om binnen te blijven…

We belden ook met luisteraar Luc Vanhee en zijn harige vriend Vincent. Samen staan ze op het podium als goochelaar en buikspreekpop en komen binnenkort eens langs naar onze studio. Je vind hen terug op fb: tisoliefantastisch

Ook ons Annelore deed nog een warme oproep aangaande haar actie voor Think Pink. Ze is hieromtrent komende Zaterdag terug te vinden bij Fruitteeltbedrijf Candaele in Eernegem waar het dan plukdagen zijn.Breng haar zeker eens een bezoekje. Of je kan natuurlijk ook via deze pagina je setje bestellen.

Onze aflevering gemist, geen probleem via de link hier onder kan je alles nog eens opnieuw herbeluisteren.https://www.mixcloud.com/…/vrienden-van-de-radio-02102022/2022

 

Verslag van 25 september 2022

25 September, waren onze ‘vrienden van de radio’ opnieuw van de partij om er een gezellige zondag voormiddag van te maken.
Onze vrienden van dienst waren:
Dominique, Johan, Wilfried en Marnix.
En zij kregen bezoek van:
De super sympathieke zangeres Corinna. Dit had alles te maken met nieuw werk die ze had uitgebracht. En ze had ook heel wat te vertellen. Want ze had een drukke zomer achter de rug met heel wat fijne verhalen.
 
We belden ook naar Engeland waar Wesley Jacques zat met zijn kompanen van de Belgian Quo Band. Dit naar aanleiding van een fan meeting van Status Quo waar ze mochten optreden en…. ze kregen er een special guest op het podium. Niemand minder dan Leon Cave de drummer van Status Quo.
 
Ook Patrik van meteo Zele was er terug bij… al was het dit keer met toch wat minder goed nieuws. Want de komende dagen beloven toch aardig nat te worden. Volg ook elke dag zijn update van het weer via de fb pagina van meteo Zele.
Onze aflevering gemist??? Geen nood, herbeluisteren kan via volgende link: https://www.mixcloud.com/…/vrienden-van-de-radio…/…

Verslag 18 september 2022

Zondag 18 september trokken we er op uit met Radio Kompas en waren we te gast op de Rommelmarkt van Gistel. Meer bepaald op wijk Molenhoek. Van 9-15u kon iedereen ons live horen en zien in de Krinkelweg te Gistel. Het was erg gezellig. Passanten vroegen verzoekjes aan, onze nieuwe stickers werden uitgedeeld, er was een leuke interactie met de mensen op de rommelmarkt en op het terras. Kortom, het was een leuke en geslaagde dag.

Verslag 12 september 2022

Na een warme maar ontspannende zomerpauze waren onze vrienden van de radio terug paraat om een nieuw seizoen van ‘vrienden van de radio’ in gang te trekken.
Ze kregen hierbij versterking van collega Patrick Van Aertevelde die even zijn nieuwe item kwam aankondigen. Hij had ook voor ontbijt gezorgd dus de sfeer zat er meteen goed in.

Volgende gasten kwamen ook aan bod:
Zahna Vansteelandt studente fotografie had zopas haar eerste boek uit: ‘Ichtegem door een pinhole’ Deze is verkrijgbaar via haar fb pagina: https://www.facebook.com/zahna.vansteelandt Je kan Zahna trouwens ook boeken voor een leuke kerstshoot of tal van andere evenementen.

Sabien Tiels had het over haar nieuw album Adelaar die vanaf nu overal te vinden is.

Joris van Metejoor had het over zijn extreem drukke zomer, een even druk najaar en beantwoorde ook een paar leuke vragen van onze luisteraars.

Onze aflevering gemist? Herbeluisteren kan via volgende link:
https://www.mixcloud.com/…/vrienden-van-de-radio-11092022/
Volgende week zijn we er opnieuw maar dan live van op de Rommelmarkt te Gistel meer bepaald in wijk Molenhoek langs de Krinkelweg. Daar zijn we te horen van 9-15u. Breng ons gerust even een bezoekje.