Verslag van Zondag 20 Oktober 2019.

Bij veel mensen stond de deur open voor de laatste dag van Buren bij kunstenaar. En zo ook bij Radio Kompas voor onze wekelijkse date met ons ‘Vrienden van de radio’.

Nico Debuck liet alvast niet lang op zich wachten. Hij maakte iedereen warm voor zijn fanbal dat doorgaat op Zondag 10 November in feestzaal Valentino langs de Meensesteenweg 122 te Izegem. Ook Leah Bien, Jacco Ricardo, Angelo Martinez en nog heel wat muzikale collega’s passeren die avond de revue. Dus wees er zeker en vast bij. Tickets kosten €15 en zijn te bekomen op 0495/289472.
Nico wil bij deze ook nog 4 Radio Kompas luisteraars gelukkig maken met een gratis ticket. Wil jij meedingen naar één van deze tickets stuur ons dan een privéberichtje waarom jij bij dit feestje aanwezig wil zijn.

Maar Nico was niet de enige die cadeautjes kwam uitdelen. Ook de mensen van vzw Koekegoed uit Koekelare kwamen met tickets voor hun Winterfestival dat doorgaat op 16-17 november. Koekegoed zet zich in voor jongeren en volwassenen met psychische problemen. Op hun website www.koekegoed.be vind je alles terug over hun winterfestival. Wil je kans maken op een gratis duoticket stuur dan ook zeker een privéberichtje met de reden dat jij zeker wil aanwezig zijn.

We kregen ook een uitgebreid voetbalverslag voorgeschoteld van onze kenner Patrick Van Aertevelde. En keken met Patrik Haentjes van Meteo Zele al even naar het weer voor de komende dagen.

Maar het mindere weer waren we al snel vergeten toen onze 3de gaste de studio binnen wandelde en ons meteen deed mee dansen op de tonen van ‘Zwaai die handjes.’ Cecile Blauwblomme dingt mee bij Bjorn Verhoeven van Radio Nostalgie naar de titel van ‘Miskend talent.’ Hier kwam ze alvast wat extra promotie maken en het dansje KON GEWOON NIET ONTBREKEN.

Ook Boyband Bobby mochten we even aan de tand voelen. Hoe keken zij terug op hun zomer, hoe ging hun eerste optreden en we konden ook genieten van hun gloednieuwe singel.

We kregen ook heel fijn bezoek van auteur Isabel Boons die alvast een stukje kwam mee presenteren en dit zal ze in de toekomst ook vaker komen doen. Ze komt ons team dus vervoegen en daar zijn Dominique en Annelore alvast niet rouwig om.

Komende Zondag is er éénmalig geen uitzending van ‘Vrienden van de radio.’ Annelore en Dominique zijn beiden op weekend. Maar Zondag 3 November vanaf 9u staan ze opnieuw paraat om u een leuke muziekvolle Zondagvoormiddag voor te schotelen.

Verslag van Zondag 13 Oktober 2019.

Alweer de hoogste tijd voor een nieuwe uitzending van Vrienden van de radio. En wat voor eentje…. Zowel de redactie als de studio zat van 9u tot halfweg de namiddag bom-bom-vol.
Bekende Radiokoppen als Dirk Moerman, Eric Hofman, Peter De Winter, Franky Destatsbader, Paul De Clerq, Tommy Degraeve, Mario de Wit en Johan Degraef konden vandaag niet ontbreken om leuke verhalen en anekdotes zowel voor (als achter) de microfoon te gaan vertellen uit radioland. Het was vooral een uitzending met heel veel nostalgie en daar hoorden ook de nodige knabbeltjes en babbeltjes bij. Want ja, als je Paul De Clerq uit huis hebt dan is je lijn om zeep!!! want die komt helemaal vanuit het verre Spanje met een ‘zak vol lekker’ Het is gewoon stukken beter dan de Sint.

Maar naast al die mannen hadden we natuurlijk ook nog voor een paar aangename vrouwenstemmen gezorgd. Dit keer haalden we Laurence en Louise Ameel uit Torhout aan de microfoon. Zij namen heel graag de tijd om hun actie ‘Candy for life’ in de kijker te zetten. Hun papa verloor in 2015 de strijd tegen ALS. Met de warmste week in het vooruitzicht willen de zussen dan ook zo veel mogelijk geld inzamelen voor de vzw Een hart voor ALS. Ze hebben een actie ‘Candy for life’ op poten gezet en verkopen dus snoepzakjes voor de prijs van €4. Wil je Laurence en Louise graag een warm hart onder de riem steken en hun actie steunen dan kan je een zakje bestellen op 0479/035209 of je kan de dames ook terug vinden op de kerstmarkt van Torhout op 15 December. Ook bij schoonheidsinstituut Ilse Fiems te Lichtervelde en Coiffure Stephan in Torhout zijn de snoepzakjes te vinden.

Zelf iets te vertellen, wil je u activiteit in de kijker zetten of kom je gewoon graag eens langs naar ‘Vrienden van de radio’ Dat kan laat het ons alleen weten via PB.
Tot volgende week.

Verslag van Zondag 6 Oktober 2019.

Om 9u beten Dominique, Annelore, Ethel en Wilfried de spits af van een nieuw seizoen van ‘Vrienden van de radio.’ De sfeer zat er al meteen goed en er werd vooral teruggekeken naar de zomer van 2019. Dominique en Annelore hadden het over hun vakantieperiode, leuke momenten en herinneringen van de zomer.

Maar niet alleen hun verhalen kwamen aan bod. Ook Niels Destadsbader, Gers Pardoel, Stan van Samang, Jo Cassiers en de mannen van de Soulbrothers keken even achterom. Hoe keken zijn terug op hun zomer, wat was hen het meeste bijgebleven en hoe zagen ze hun najaar. Het was een uitzending vol leuke interviews.

Zo kwam ook Anja Plets op bezoek, wellicht de meest ontspannen persoon van de hele ochtend. Maar dit kwam ongetwijfeld door het feit dat Anja Stresscoach is. Met haar zaak Vigores Health buigt ze stress om naar energie en help ze mensen tijdens hun loopbaanbegeleiding.
Op 3 en 17 oktober kan je bij Anja terecht voor een gratis workshop loopbaanbegeleiding in Huis Proot te Koekelare. Wenst je hieraan deel te nemen dan kan je u inschrijven via mail: anja.pygmalion2.be Wil je meer te weten komen over omgaan met stress ga dan naar Anja haar FB pagina:https://www.facebook.com/vigoreshealth.stressenburnoutcoaching/

Heb je zelf iets te vertellen aan onze luisteraars zorg dan dat jij aanbod komt in één van onze volgende uitzendingen. Stuur ons gerust een privébericht.