Verslag van 4 April 2021

Op Pasen hadden de mannen het voor het zeggen, en dit leverde heel wat leuke praatgasten op die allen coronaproof langs kwamen. 

Zo hadden we:

Gunter De Pooter die al onze vragen en bekommernissen kon weg werken op vlak van elektrische auto’s. Toch nog een vraagje die onbeantwoord is gebleven?? Je kan Gunter terug vinden op www.vitaemobility.com 

Zanger Danny De Roover had nieuw werk uit en kwam met veel trots zijn nieuwe single ‘Hart van goud’ voorstellen. Een geweldig nummer die je vanaf nu kan aankopen via de gekende platforms. 

Naar aanleiding van de dag van de zwerfdieren hadden we ook een gesprek met Valerie van Poezelou uit Koekelare. Een organisatie die zich inzet voor de zwerfkatjes in Koekelare. Wil jij hen graag steunen kan je vrijblijvend doneren op Be12 0689 3413 5992 want ze kunnen alle steun gebruiken. Do Delporte zorgde dit keer niet voor een miss in ons programma maar wel voor jong zangtalent. Ze had Gill Baley meegebracht die ondertussen al toe was aan zijn zijn 6de single ‘Totally Naked’. 

Nog meer muziek kregen we van blues muzikant Guy Verlinde. Hij had een West-Vlaams nummer geschreven ter ere van de nieuwe liefde van zijn vader. ‘Keppe k zien Ier voe joen. Scoort niet alleen goed bij de papa maar kreeg ook veel positieve reacties van onze luisteraars. 

Tot slot hadden we ook onze vaste belster Francine in de uitzending, we kregen het verhaal achter de plaat van goede vriend Patrick van Artevelde en door Patrik van metro Zele weten we dat Aprilse grillen nog steeds bestaan. 

Bij leven en welzijn graag tot volgende week.

Verslag van zondag 28 Maart 2021

Zondag 28 Maart waren we er opnieuw met een zeer zonnige aflevering van Vrienden van de radio. De lentekriebels waren te voelen en te horen in onze rubrieken en ook Patrik van meteo Zele kon alleen maar zon voorschotelen voor de komende dagen. Dus ons programma kon alvast niet meer stuk. 

Dominique, Annelore en Wilfried stonden er ook niet alleen voor want ook Toon Debonne kwam meepresenteren. Toon was jaren geleden één van de stemmen op de jongeren radio Quindo en is momenteel een vaste waarde op clubhouse. 

We hadden ook Liselotte Van Dooren bij ons in de studio. Dit had alles te maken met haar nieuw werk. Want op 18 Maart was haar 3de single Everything verschenen. Een echte up tempo/ feelgood/ love song die we allemaal goed kunnen gebruiken in deze rare tijden. Deze is te streamen via de gekende platforms Apple Music, Deezer, … 

Komende Zaterdag kan je Liselotte ook live aan het werk zien via een gratis online concert waar ze uiteraard ook de nieuwe single zal brengen. Wil je graag meevolgen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief op haar website en ontvang de gratis link: www.liselottevandooren.be 

De voorbije week was het ook 5 jaar geleden dat er terroristische aanslagen waren gepleegd op Zaventem. Naar aanleiding daarvan hadden we ook een gesprek met Cédric Vanderswalm die helaas ook één van de aanwezigen was daar op de luchthaven. Cédric miste de lift en dit redde zijn leven. Helaas bracht het wel PTSS in zijn leven. Na 5jaar kon hij die gebeurtenissen echter wel een plaatsje geven in zijn leven door het van hem af te schrijven in een kinderboek. Zo werd Woppie de kangoeroe geboren en kon Cédric van iets negatiefs toch iets positiefs maken. Zijn verhalen zijn ondertussen ook te verkrijgen in standaard boekhandel, bol.com of je kan ook terecht op zijn website woppiedekangoeroe.be

Verslag van 14 maart 2021

Zondag 14 Maart liep ons programma ‘Vrienden van de radio’ niet van een leien dakje. Er waren wat technische problemen mensen op de livestream konden ons zien en horen, maar de anderen helemaal niet. Dus het was al een stressy zondag vanaf de eerste minuut. We werden overrompeld met berichtjes en telefoontjes van onze trouwe luisteraars om te melden dat er iets fout ging. Maar achter de schermen waren we drukdoende bezig om alles terug in orde te krijgen.

Ook onze weerman Patrick van meteo Zele was terug trouw op post. Maar ook hij kon geen positief nieuws brengen. Het zag er naar uit dat we een vrij wisselvallige week tegemoet gingen. Dus niet meteen iets waar we vrolijk van werden.

Gelukkig bracht Patrick Van Artevelde een beetje sfeer naar boven met zijn verhaal achter de plaat.

En tegen dat we onze praatgast mochten ontvangen ging alles terug picobello. Het was een grote opluchting bij ons allen en ook de luisteraars waren blij om ons na anderhalf uur uiteindelijk terug te mogen horen op hun vertrouwde radio.

Dus gaven we graag het woord aan Michael Niclaus uit Gent. Hij is in het dagdagelijkse leven alcoholcoach, zelf reeds 10jaar nuchter en hij heeft zopas zijn 12de boek uitgebracht met de titel ‘Gered’. Een boek gevuld met vooral eigen ervaringen, zijn kijk op het leven en hoe hij rust vond bij het geloof. Mocht je graag een exemplaar ontvangen van dit boek dan kan je dit aanvragen op zijn website: debestebeslissing.be of je kan ook gewoon een exemplaar aanvragen bij Radio Kompas en die de volgende aflevering bij ons komen afhalen. Want Michael liet een volle doos met boeken bij ons achter voor alle nieuwsgierige luisteraars. Dus laat het ons weten.

Verslag van 7 Maart 2021

Zondag 7 Maart was het de dag van de erectie. En hoe kan je dit beter vieren dan het programma volledig in handig te geven van van onze mannen!!!

Dominique en Wilfried waren alvast van dienst voor de fijne presentatie, heel wat leuke muziek, de koffie stond klaar voor onze gasten, dus het programma kon beginnen.  Ook werden zij bijgestaan door onze weerman Patrik van meteo Zele en ook Patrick van Aertevelde was van de partij met zijn verhaal achter de plaat.

We hadden ook Sebastien Maes op bezoek. Hij is ober van brasserie St.Medard in Kortrijk en brak al enkele keren het wereldrecord van Reymond Adina uit de Filipijnen. Adina hield in 2007 in Barcelona 39 glazen vast met één hand. Sebastien Maes deed dit beter met maar liefst 40 glazen. Toch staat hij nog altijd niet in het Guinness Book of World Records. En dit door een paar onwetendheden. Hij moest de glazen niet alleen vast houden maar ook nog eens 2 meter ermee kunnen stappen. Dit had hij bij zijn eerste poging niet gedaan. En een tweede keer vielen 2 glazen van de 40 om op tafel. Dikke pech dus… en dat vond ook onze Koning Filip. Hij moedigde Sebastien Maes aan en schreef hem persoonlijk een brief waarin hij zijn steun en bewondering betuigde.

Maar het liet Sebastien maar niet los, zeker nu hij werkloos is wil hij met een nieuwe recordpoging de horeca een hart onder de riem steken. Daarom wil hij een versnelde poging ondergaan, maar dit kost handen vol geld en zoekt hij dus sponsoring.

Hij heeft 1.284 euro voor een nieuwe poging nodig. Wie een gift wil doen kan dit mededeling Pimpampoentje op rekeningnummer BE81 7310 1758 1324. Maar hij zou dit bedrag liefst van al verdubbelen, want zo kan hij ook het project van goede vriend Andy Vermaut steunen. 

En zo kwamen we meteen ook bij onze volgende praatgast. Andy Vermaut zet zich namelijk in voor het aanplanten van een bos met vijfduizend bomen in de Karperstraat, naast de A10 in Oostende. Het bos is genaamd naar Charlotte Gysel uit Koekelare die vorig jaar het leven liet bij een zwaar verkeersongeval waarvan de bestuurder overmatig alcohol had genuttigd. Het Rainbow Charlotte Gyselbos is een eerbetoon aan alle onschuldige slachtoffers van alcohol of drugs in het verkeer.

Zelf ook een oproep of een mededeling, laat het ons weten en volgende week is het aan u.

Verslag van 28 Februari
 
28 februari alweer Zondag en eentje met heel fijne praatgasten. Zo hadden we natuurfotograaf Yves Adams uit Koekelare bij ons. Een man waarvan zijn hobby kon uitgroeien naar zijn beroep. Yves is gebeten door fotografie en is hiervoor in normale tijden de helft van het jaar in het buitenland. Daar komt hij vaak oog in oog te staan met de prachtigste natuurfenomenen en legt die dan maar al te graag op de gevoelige plaat. Maar wie had ooit gedacht dat hij plots oog in oog ging komen te staan met een gele konings-pinquïn. De kans dat je zo iets spot is gewoon nihil, maar Yves had een lucky day, zette zijn foto’s online en die gingen in razend tempo de hele wereld rond. De aandacht kwam plots van alle kanten en zo werd Yves Adams als gewone Koekelarenaar opeens een wereld bekende fotograaf. Benieuwd naar meer van Yves zijn werk neem dan een kijkje op zijn website https://www.yvesadams.com/ of volg hem via instagram.
 
Ook Patrick Van Aertevelde kon niet ontbreken in ons programma met zijn vast item: Het verhaal achter de plaat. Deze week had hij gekozen voor de koning van de Rumba: Bourriquito met Peret. We belden ook uit vaste gewoonte met Patrik van meteo Zele om te horen hoe zonnig de komende week opnieuw ging worden. Zijn weerberichten zijn ook mee te volgen op de fb pagina van meteo zele en worden 2x per dag ge-update.
 
Afsluiten deden we met een muzikale gast. Zanger Widerik alias Wim Frederik H. Pauwels uit Wervik had iets te vieren. Het was de release van zijn mini-album ‘Oprecht dankbaar’ en dit kwam hij met heel veel trots voorstellen bij Radio Kompas. Het mini-album bevat 5 gevoelige nummers die zeker in tijden van Corona binnen komen. Wens je het album aan te kopen of meer te horen van Widerik dan kan je terecht op zijn website: https://widerik.hearnow.com Heel graag tot volgende week.

Verslag van 21 Februari 2021

Alweer een nieuwe zondag voor onze ‘vrienden van de radio’. En wat voor eentje… Dominique Remaut kreeg alvast versterking van twee collega’s die niet bepaald op hun mond waren gevallen. Carlo Vandewalle en Isabel Boons gaven 3u het beste van zich zelf prijs op de radio. Het ging van daten, tot de wildste fantasieën, tot speciale coronaregels voor speciale beroepen, … Die lentezon zorgde duidelijk voor de gekste onderwerpen. 

Na de babbel met Patrik van meteo Zele kregen we ook nog eens te horen dat dit lentezonnetje wel heel de week van de partij zou kunnen zijn. Dus dat beloofd voor onze andere programma’s komende week.

Gelukkig hadden we ook nog ons gesprek met Patrick Van Artevelde. Bij het verhaal achter de plaat kregen we opnieuw een mooie uitleg over een fantastisch artiest. Maar misschien heb jij ook wel iets leuks te vertellen in ons programma. Laat het ons alvast weten. Tot volgende week.

 

Verslag van 15 Februari 2021

Gisteren was het valentijn en dus stond onze uitzending van ‘Vrienden van de radio’ volledig in het teken van de liefde. De vrouwen hadden het laten afweten en waren wat langer blijven liggen deze morgen. Maar Dominique Remaut en Patrick Van Artevelde waren trouw op post om er een fijne uitzending van te maken.

Starten deden we alvast met een telefoontje naar Meteo Zele. Want na een extreem koude week vol sneeuw en ijs waren we toch benieuwd of we met Valentijn de temperatuur terug boven het vriespunt konden krijgen.

We kregen ook bezoek van Fanny Declerck van vzw de kerkuil. Deze natuurwerkgroep zet zich in voor uilen en kiekendieven. Uiteraard gebeurd alles vrijwillig en gingen ze op zoek naar een fijne manier om wat geld in het laatje te krijgen. En zo werd het bruin en het grauw kieksje geboren. Twee lekkere biertjes waarop ze binnen de vzw enorm trots zijn. Wil je deze graag proeven, of cadeau geven aan iemand dan kunnen deze besteld worden via info@natuurwerkgroepdekerkuil.be Een geschenkdoos komt op €6,80, wens je er ook het gepaste glas bij komt dit op €13,90 of zie je het groots en wil je meteen een volle bak dan betaal je €42,20

De uilen en kiekendieven zullen u alvast heel dankbaar zijn.

Ook Jay Vermeulen uit Diksmuide kwam even langs. Hij is al een tijd bezig met muziek als DJ en producer, maar toen onlangs zijn nonkel kwam te overlijden wou hij iets speciaals doen ter nagedachtenis. Zo kwam een nummer tot stand die hij graag aan ons wou voorstellen.

En we bleven even hangen in het DJ mileu. Want ook DJ Woefbass was onze gast. Met ‘Vlaanderen DJ Land’ trekt DJ WOEFBASS vijf weken lang door Vlaanderen om in elke provincie op zoek te gaan naar een unieke locatie waar hij een DJ set kan draaien. De focus met dit project is dat zowel DJ’s, muzikanten en andere artiesten een hart onder de riem wordt gestoken, alsook bedrijven, verenigingen en andere organisaties die het door de Coronacrisis niet gemakkelijk hebben. Zo was hij net klaar met een leuke set op de luchthaven van Oostende. Het is een project die hem zoveel voldoening brengt en die ook enorm veel succes heeft bij jong en oud.

Heb jij ook een project waar je mee bezig bent, een leuk gegeven die je eens in de kijker wil zetten, ben je met muziek bezig, heb je iets geks gedaan, … laat het ons weten en wie weet ben jij volgende week onze gast.

Verslag van 7 Februari 2021

Vandaag was het weer tijd voor een nieuwe aflevering van ‘vrienden van de radio’

De ochtend begon met een wit sneeuwtapijtje, maar daar trokken onze gasten zich niets van aan. Ze gleden naar Diksmuide en de eerste die aankwam was Jean-Paul Praet. Jean-Paul won 8 keer de nacht van Vlaanderen, waarvan 7 keer opéénvolgend en in 1986 brak hij het wereldrecord 100km, maar dit werd helaas nooit erkend. Toch na al die jaren krijgt Jean-Paul hiervoor de verdiende aandacht met een reportage op sporza! Ook benieuwd? Kijk dan zeker op Zondag 14 februari om 16:30 op één.

De volgende atlete bij ons was Adinda Vetsuypens meter van ‘Keulen-Zingem’ een organisatie die strijd tegen mucovisidose.

Adinda is ook een ultraloopster met verschillende overwinningen op haar naam. Maar vorige week zette ze het wereldrecord 100km op de loopband op haar naam. Dit deed ze voor het goede doel waar ze meter van is en leverde zo maar eventjes €10 000 op.

Ook deden we een praatje met André Mingneau bondscoach ultralopen. Hij had alleen maar lof over onze twee vorige gasten. Ook André is volgende week te zien op Sporza. André is tevens ook de organisator van de nacht van Vlaanderen. Een organisatie waar elk jaar opnieuw 10 maanden voorbereiding in kruipt, maar die vorig jaar helaas niet kon doorgaan omwille van de Coronamaatregelen. Hopelijk komt er dit jaar alsnog een idee uit de bus waardoor de nacht toch op een veilige manier kan doorgaan.

We hadden ook een uitgebreide weerbabbel met Patrik van metro Zele. Daaruit onthouden we vooral dat het super, maar dan ook super koud zal worden de komende dagen.

Met Patrick van Artevelde gingen we terug in de tijd met het verhaal achter de plaat. En we kregen ook bezoek in de studio van collega Peter De Winter.

Graag tot volgende week.

Dan zijn we er terug met een Valentijnseditie, wil jij graag een verzoekje horen voor uw geliefde? Laat het ons dan weten via Pb en vermeld dat het voor volgende zondag is.

Verslag van 10 Januari 2021

Vandaag werd er weer wat afgetetterd tijdens ons programma ‘vrienden van de radio.’ 

Zo hadden we Patrick Van Artevelde met het verhaal achter de plaat. Maar dit keer was hij live bij ons in de studio. Zo kon hij gezellig wat mee presenteren met Annelore en Dominique 

Ook collega Patrick Molenaar kwam langs met zijn beste wensen voor het nieuwe jaar en met bubbels en lekkere zoetigheden. Iets waar we geen neen tegen zeggen 

Ron Vandersteen kwam ook langs. Ron is een ervaren radio dj die vanaf komende week ook aan de slag gaat bij Radio kompas. Ron zal te horen zijn tijdens het spitsuur dus ideaal om van het werk te komen. 

We hadden ook een gesprek met de ontwikkelaar van het Belgische coronavaccin. Die nu al te verkrijgen is in Izegem. Meer bepaald bij bakkerij Dierickx Visschers meensesteenweg 147 te Izegem. Bakker Jan maakt er de vaccins van lekkere marsepein. Na de marsepein viagra is ook dit een schot in de roos. De mensen zien er het grappige van in en vinden het fijn om aan te kopen als geschenkje of voor zichzelf.