Verslag van 19 juni 2022

Zondag 19 juni was Dominique terug van de partij na een deugddoende vakantie voor een nieuwe uitzending van ‘Vrienden van de radio’ Natuurlijk stond hij er niet alleen voor. Ook Wilfried, Fleur en Annelore waren trouw op post om er samen met hem een leuke voormiddag van te maken.
Onze gasten waren:
 
Kunstenaar Sabin over zijn kunstwerk die nu geveild wordt ten voordelen van de mensen in Oekraïne. Benieuwd naar zijn werk, of wil je graag mee bieden op dit prachtige kunstwerk?? Surf dan even naar https://artistsforukraine.be/
 
Nathasja Van Houtte van La vie fit had het over haar bootcamp in Diksmuide. Een leuke workout voor elk niveau die nu 2x per maand doorgaat in de Ijzerboomgaard te Diksmuide. Allen daarheen als je nog wil werken aan je summer body.
 
Dirk Verduyn voorzitter van De Nacht van Vlaanderen blikte tevreden terug op de laatste editie van de nacht. Heel wat mensen hadden op het laatste nippertje toch afgehaakt omwille van de hitte. Maar ondanks alles was het opnieuw een topeditie geweest.
We hadden ook onze vaste items:
 
Patrik van meteo Zele bracht wat verkoeling na die hete dagen met de laatste weer update.
-Rik de Blick had een leuke app voor ons klaar, deze week koos hij voor een zeer leerrijke app om voortaan alle beestjes en planten te gaan herkennen in je tuin. Download dus zeker de app ‘obsidentify’
 
Patrick Van Artevelde bracht ons helemaal in de sfeer met zijn verhaal achter de plaat. Deze week had hij het over ‘Chihuahua’ van Dj Bobo
-Francine van de Konterdam had deze keer een gedicht voor ons klaar.
Onze uitzending gemist, herbeluister via deze link:
 

Verslag van 29 mei 2022

Zondag 29 mei waren onze Vrienden van de radio weer van de partij. Aangezien het een verlengd weekend was, was ons Annelore op vakantie maar ze had gezorgd voor een leuke vervanging. Niet 1 iemand maar meteen 4 leuke heren uit de begin periode van Radio Kompas. Zij waren speciaal voor deze uitzending de Nederlandse grens over gestoken. Voor Dominique en Wilfried was het dus een leuk terugzien. Pol Meuldijk, Tom Debree, Johan Blankenstein en Simon Stip presenteerden met veel plezier nog eens mee op Kompas en haalden de leukste verhalen van vroeger terug naar boven.

We kregen nog meer radiovolk over de vloer, want ook Jumpie van Vlaanderen kwam langs. Hij is de warme stem op Zondag morgen bij Stadsradio Halle.

Ook Stijn Ramboer de schepen van Koekelare kwam langs in het teken van de Gezellige Tallore! Hij had ook een paar vrijwilligers meegebracht Guido, Brigitte en Willy. Samen brachten ze het Tallore-lied die iedere keer op de maaltijden samen wordt gezonden. Via deze weg wilden ze de Koekelaarse senioren uitnodigen naar de etentjes van de Gezellige Tallore. Deze gaan door elke derde vrijdag van de maand in Bovekerke en de vierde dinsdag van de maand in de Mokker. Inschrijven kan via 051/58 10 01 of sociaalhuis@koekelare.

Ook Marnix Tack van Kompas retro vond de weg naar de studio om onze Nederlandse vrienden nog eens terug te zien en hij had zijn zus Annick meegebracht. Annick deed een warme oproep om modellen te vinden voor haar lessen haartooi.

Verder hadden we ook nog onze vaste items:
De weer babbel met Patrik van meteo Zele
De app van de week met Rik de Blick
Het verhaal achter de plaat van Patrick Van Artevelde
De babbel van de week met Francine van de Konterdame

De komende twee weken zijn onze Vrienden van de radio er niet. Maar dan kan je tussen 9-12u luisteren naar Carlo Vandewalle en zijn ‘Vriendinnen van de radio’.

Verslag van 22 mei 2022

22 mei 2022, alweer zondag dus de hoogste tijd voor een nieuwe uitzending van ‘Vrienden van de radio’. Ook collega Carlo Vandewalle kwam onze vriendengroep versterken dus was het weer dikke leute in het kot!!
Onze gasten deze week waren:
 
Sharon en Lies van vzw het Praatpunt uit Koekelare. Dit is gevestigd in de Kerkstraat 6 en zij bieden een luisterend oor voor al wie daar nood aan heeft. Want hoe groot of hoe klein het probleem, er is altijd een oplossing te vinden. Zit je ergens mee contacteer dan deze lieve dames. Zij zullen u in alle discretie met open armen en een goede babbel ontvangen.
 
We hadden ook hoog bezoek uit Amerika. Drummer Jamal Thomas bracht er zijn levensverhaal en dat had alles te maken met het Eetfestijn van Koekegoed die er binnenkort aan komt. Op Zondag 12 Juni 2022 in de Balluchon te Koekelare. Je kan er genieten van een Luxe bbq a volonté met chateaubriand. En als dessert krijg je er ook nog eens een geweldig optreden bij van Jamal Thomas & friends en De Kingmixers. Tickets zijn te verkrijgen via info@koekegoed.be
 
Ook Nancy Neut-Dirk Derdaele van LunAcoustic waren van de partij. Dit had alles te maken met hun nieuwe single die is uitgekomen. ‘Content lik zot.’ Deze is vanaf nu beschikbaar via alle muziekplatforms en er is ook een fantastische mooie videoclip bij. Nancy en Dirk hebben ook een ontzettend drukke zomer voor de boeg. Dus hoe dan ook kom je hen deze zomer op Vlaamse wegen wel eens tegen. Een overzichtje van al hun concerten vind je op www.LunAcoustic.be
 
Ook Patrik van meteo Zele was er opnieuw bij met de vooruitzichten van het weer voor de komende dagen.
-Heel wat lieve luisteraars kwamen ook een uitzending eens live meevolgen van bij ons in de studio. Het was dus weer een gezellige en geslaagde Zondag. Zo mogen er meer zijn. Volgende week onze laatste uitzending van ‘Vrienden van de radio’ voor wij in zomerbreak gaan. Maar dan kan je tussen 9-12u op Zondag genieten van de stem van Carlo Vandewalle met ‘Vriendinnen van de radio’

Verslag van 15 mei 2022

Zondag 15 Mei was het bij onze ‘Vrienden van de radio’ een drukte van je welste. Maar Dominique, Wilfried en Annelore worstelden zich tussen de vele interviews, de vaste items en de beste classics om alles netjes in hun 3u durende programma te krijgen.
 
Ze kregen bezoek van:
André en Pieter-Jan van de Nacht van Vlaanderen. Zij maakten onze luisteraars warm om zich te gaan inschrijven voor de 41ste editie van De Nacht. Dit kan via hun website www.nvv.be en dit kan zowel voor het lopen als het wandelen, in groep, alleen, of als bedrijf. Zorg dus dat ook jij er bij bent dit jaar.
 
Finalist miss Grace Beneluxe Anouck Buyle kwam langs om te vertellen over haar avontuur. Voor Anouck was het niet de eerste keer dat ze langs kwam. Want ook vorig jaar zette ze reeds haar eerste stappen in de wereld van de miss verkiezingen en dit ging haar aardig af. Wil je Anouck steunen, surf dan zeker eens naar haar instagramaccount en geef haar foto daar alvast een like.
 
Dany De Cooman en Aicko kwamen ook langs om nog maar eens een oproep te doen. Zij zoeken al geruime tijd naar wandelbuddy’s. 1 voorwaarde… wie wil meegaan moet eveneens net als Dany in het bezit zijn van een papegaai.
 
Haeltychef Janos was ook te gast bij ons. Een toffe kerel die al op zeer jonge leeftijd intens bezig was met gezonde voeding en gezond koken. Ondertussen heeft hij zijn eerste boek uitgebracht. Je vind deze bij elke Standaard boekhandel. Janos was ook zeer benieuwd of ook onze luisteraars bezig zijn met gezonde voeding. Hij vroeg hen op welke manier zij gezond probeerden te eten en gaf aan de origineelste luisteraar één van zijn boeken cadeau. Els De Sutter was de gelukkige winnaar van het boek.
 
Ook hadden we nog wat leuke telefonische babbels:
 
Patrik van meteo Zele met het weer voor de komende dagen.
 
Onze appjesman Rik wou dit keer de app van Payconinq eens deftig uitleggen.
 
Patrtick Van Artevelde had opnieuw een leuk verhaal achter de plaat voor ons klaar.
 
Vaste belster Francine van de Konterdam keek met ons terug op de voorbije week.
 
Luisteraar Raff had het even over zendamateurs.

Verslag van 8 mei 2022

8 Mei, moederdag. Dus moesten de mannen de klus maar klaren!!! Dominique Remaut en Wilfried waren terug van de partij voor een nieuwe uitzending van ‘Vrienden van de radio’
 
Met deze week opnieuw tal van leuke gasten:
Jos de nieuwe uitbater van het Maranshof kwam zijn zaak in de kijker zetten. Een plaats waar je vanaf nu elke week terecht kan voor een gezellige babbel, een glaasje en heel veel muziek. Wekelijks leuke optredens van tal van artiesten. Place tot be: Ieperse Heirweg 13 te Torhout.
 
Patrik van meteo Zele kondigde wel wat wind aan, maar vooral heel wat zon voor de komende dagen.
 
Met Patrick Van Artevelde snoven we de Griekse sferen op met zijn verhaal achter de plaat.
 
Zanger John Rando had het over zijn rijkgevulde muziek carrière van bijna 60jaar.
 
Ereburger van Dentergem Eric Marijsse had 25jaar geleden een nummer geschreven die nooit werd uitgebracht. Maar daar kwam nu verandering in. Hij had het over zijn oude-nieuwe single ‘Ik wil je niet verliezen’
 
Ook CDV en Aissa kwamen langs en dat had alles te maken met hun duet ‘Het staat in de sterren geschreven.’ En daar ze er toch waren bleven ze het laatste uurtje gewoon lekker mee presenteren.

Verslag van 1 mei 2022

Zondag 1 mei, feest van de arbeid.
Gelukkig zagen onze ‘vrienden van de radio’ dit niet als zware arbeid en waren ze terug netjes op tijd. Onze vrienden van dienst waren: Dominique Remaut, Wilfried Declerck, Carlo Vandewalle en Famke Wittouck.
 
Gelukkig moesten ze de klus niet in hun eentje klaren want ze hadden terug heel wat leuke praatgasten:
Tom Vanrijckegem beter gekend als ‘ook Alain’ van de band Preuteleute had het over hun grote show ‘The greatest tits’ op 14 Mei in de Diaz Arena te Oostende. De laatste tickets hiervoor zijn nog te verkrijgen op www.comedyshow.be
 
De voorbije week was het koningsdag in Nederland en daar was luisteraar Dennis van Plateringen-Staniewicz aanwezig. Hij bracht een leuk verslag van deze dag van oranje.
 
Patrik van meteo Zele had even wat minder goed nieuws voor ons op weervlak, maar hij maakte het meteen terug goed met zonnige vooruitzichten voor de komende week. Dus zorgde onze appman Rik De Blick dat we met z’n allen meer naar buiten gingen en de app komoot gingen gebruiken.
 
Patrick Van Artevelde deed ons met zijn verhaal achter de plaat dansen op de Lambada.
 
Chalsea Proot kwam vertellen over haar avontuur als kandidate miss Grace Beneluxe.