Verslag van 27 juni 2021

Zondag 27 Juni was het zover. De allerlaatste uitzending van dit seizoen voor onze ‘vrienden van de radio’. Met in de uitzending:

Carlo Vandewalle: die tijdens de zomermaanden jullie Zondag voormiddag zal opfleuren met leuke weetjes, fijne praatjes en de beste klassiekers.

Bloemist Stef Allegaert wou het wel eens over iets anders hebben dan over bloemen en planten en had het over zijn verborgen talent: koken.

De Oostendse viswuven belden op om even in de kijker te kunnen staan bij Radio Kompas. Dat had alles te maken met een challage dat ze moesten behalen voor Bar Abbaye uit Oudenburg.

Patrik van meteo Zele maakte ons niet zo blij want hij had voor ons een zeer onstuimige week in het verschiet vol van buien.

Patrick Van Artevele had weer een leuk weetje voor ons klaar met zijn verhaal achter de plaat.

Kyra en John uit café ‘Ons Huis’ in Ichtegem kwamen lang en dat had alles te maken met de nieuwe singel van John. Waarin hij een mooi eerbetoon maakt naar de vele leuke klantjes van zijn gezellige café. De single heet Nostalgie.

Ten slotte willen wij onze luisteraars heel graag bedanken om elke zondag weer trouw op post te zijn tussen 9-12u. Ook de vele leuke praatgasten die de revu mochten passeren dit seizoen. Jullie horen ons terug in de loop van September voor een nieuw seizoen van ‘Vrienden van de radio’ en ondertussen zal collega Patrick jullie een zomer lang in de watten leggen met zijn beste muziek.

 

Zondag 20 Juni was het alweer de voorlaatste ‘Vrienden van de radio’ vooraleer ons programma in zomerrust gaat en we hadden het gevoel dat iedereen, maar dan ook iedereen er wou bij zijn om nog vlug even een praatje te maken, iets aan te kondigen, …

Zo hadden we in ons programma een babbel met:

Pieter De Wulf hij wou ons graag allemaal uitnodigen onder de Pier in Blankenberge voor een te gekke doe expro om en rond de 70ste verjaardag van Jacques Vermeire. De 70-ever-fun-expo is te bezoeken van 03 Juli tot en met 29 Augustus in Blankenberge. Tickets kan je online aankopen via http://www.jacquesvermeire.be/vermeire70ever-fun-expo/

Filip Knockaert van de coverband The Monroe’s was heel erg tevreden om terug de pannen van het dak te kunnen spelen. Hij wou ons daarom meteen warm maken voor een concert die hij live speelde tijdens de namiddag in café het Hoekje in Koekelare.

We hadden ook een heel bekende acteur in ons midden. Ron De Rauwe beter gekend als Henk uit de serie Dertigers heeft sinds een tijdje ook een muzikale klik met zijn tegenspeelster Nora (gespeeld door Ellen Verest.) Hieruit kwam een zeer mooie single ‘veel liever’ en deze wou Ron heel graag aan ons komen voorstellen. https://www.youtube.com/watch?v=l_ZmjamA2jU

Ook collega Christel Bedert kwam graag nog even mee presenteren samen met Annelore en Dominique. Zo leek het net even als vroeger. Christel had vroeger nog les gehad van Ron en wou dan ook heel graag met hem even bijpraten.

Frobe Vanhaecke van de Klokkeputgirls verscheen ook even achter onze microfoon en dat had alles te maken met een bubbelchallanges waaraan ze mee deed van zomerbar Bar Abbaye. één van de opdrachten was even verschijnen in de media dus kwam Frobe graag even in de aandacht om zo mee te dingen naar een leuke vakantievilla in het Zuiden.

Met Noël Cordier gingen we de sportieve toer op. Hij kwam vertellen over de 20ste kastelentocht die doorgaat op 1 Augustus. Dit jaar wilden ze er voor de 20ste editie iets speciaals van maken. Zo kan je niet alleen uit 5 afstanden (5-12-15-20-25 km) om te wandelen kiezen, maar kan je ook een gezinsfietstocht van 33 km rijden.

Sebastien Maes uit restaurant Ripasso te Kortrijk kwam vertellen over hun stunt. Want na de lange sluiting van de horeca wilden zij toch wel eens origineel in de aandacht komen en dit deden ze door desserts te serveren met drônes.

We belden ook met Henk uit Deerlijk die in volle voorbereiding is voor het tweede Buikrock festival op 27-28 en 29 Augustus. Na een succesvolle eerste editie wilden ze dit jaar nog straffer uit de hoek komen en zo gaan ze dit keer voor een 3 daags festival met alleen maar kleppers op de affiche. Tickets en info zijn terug te vinden op https://www.buikrock.be/

En last but not least hadden we ook een hele fijne babbel met Katja Retsin en dit had alles te maken met het theaterstuk ‘Taxi taxi’ die deze zomer speelt in CC De branding in Middelkerke. Wil je even helemaal ontspannen en een avondje lachen dan moet je zeker tussen 6-15 Augustus afzakken naar Middelkerke. Tickets zijn te bestellen via www.farcetheater.be

Tussendoor hadden we uiteraard ook nog onze vaste items: De jarigen van de dag, de weerupdate met Patrik van meteo Zele, Het verhaal achter de plaat van Patrick Van Artevelde, onze wekelijkse babbel met Francine van de Konterdam, …

Bij leven en welzijn, tot volgende week voor de aller, aller, aller laatste uitzending ‘vrienden van de radio’  van dit seizoen.

Zondag 06 Juni was het alweer tijd voor een nieuwe aflevering van ‘Vrienden van de radio’ en aangezien ons Annelore voor de opnames van volgende week bij De Planckaerts zat kwam collega Carlo Vandewalle de vaste equipe versterken.

Dit zorgde voor heel wat fijne babbels en humor van de bovenste plank. We hadden ook verschillende praatgasten in het programma:

Schepen van cultuur Jessy Salenbien uit Koekelare kwam langs om iedereen warm te maken voor de gezinsfietstocht van komende Zaterdag. Je fiets 26.5km tussen Koekelare en Kortemark en wordt onderweg verwend met tal van lekkernijen. Inschrijven is volledig gratis en kan nog steeds op www.koekelare.be/gezinsfietstocht

Ook Gunther De Pooter van Vitae Mobility kwam terug langs om de wondere wereld van de elektrische wagen verder te gaan verkennen.

Naar wekelijkse gewoonte belden we ook met Patrick Van Artevelde voor het verhaal achter de plaat.

We kregen van onze weerman Patrick Haentjens voor komende week alleen maar zonneschijn voorgeschoteld. Maar alle details vind je terug op de fb pagina van meteo Zele.

En Zanger Stoffel Dekeyser kwam vol trots zijn nieuwe single ‘Slanke haren’ voorstellen.

Zondag 13 Juni was het vaderdag en daarom wilden we alle papa’s, pluspapa’s, sterrenpapa’s, … laten genieten van een voormiddag vol leuke babbels, de beste klassiekers en fijne gespreksonderwerpen.

Zo hadden we in ons programma:

Oud collaga Peter Labens. Hij was één van de mannen die aan de wieg stond van Radio Kompas en toen beter gekend was onder de naam Lex Quinci. Ondertussen woont deze man niet meer in België maar wel in Frankrijk waar hij een paar prachtige gites te huur heeft. Meer info kan je hierover vinden op fb: https://www.facebook.com/DeLibellenVanWaaroost. Het is een plek waar je volledig één wordt met de natuur en waar Peter ook zijn eerste boek heeft geschreven. Zorro draagt een paarse toga is binnen een paar weken te vinden in de betere boekhandel.

Nu Chateau Planckaert zijn eerste seizoen achter de rug heeft moesten we uiteraard even polsen hoe het daar zit met de werken.

We stuurden Annelore naar de Ardennen voor een fijn interview met Francesco Planckaert.

Met Stef Allegaert hadden we het opnieuw over planten. Meer bepaald over onze terrasplanten, hoe we deze het beste kunnen verzorgen in deze hitte en we kregen ook een paar zeer interessante waterbesparende tips mee.

Ook Jonas Heymans bracht ons een bezoekje helemaal uit het verre Dendermonde. Hij is zaakvoerder van Ritello en weet alles over zuivere en stofvrije lucht. Meer info: https://www.facebook.com/jonasheymans.ritello.1

Ook Peter Durieux bracht ons een bezoekje. En als we Peter in the house hebben dan moeten we het hebben over muziek, meer bepaald filmmuziek.

Met Patrik van meteo Zele hadden we het over het zalige zomerse weertje in ons land en keken we alvast even naar de weersvooruitzichten van de komende week.

Naar wekelijkse traditie belden we ook met Patrick Van Artevelde voor het verhaal achter de plaat.

Maar misschien heb jij ook wel iets leuks te vertellen in ons programma. Mocht dit zo zijn laat het ons dan zeker weten.

Tot volgende week.

Verslag van 2 Mei 2021
 
De nieuwe maand zorgde voor een gezellige drukte bij onze ‘Vrienden van de radio’ Dominique en Annelore mochten heel wat fijne praatgasten aan de tand voelen achter de microfoon. Maar gelukkig was ook Wilfried aanwezig om alles corona-proof te laten verlopen.
 
Zo hadden we een babbel met:
 
Peter Bossu van natuurpunt de Bron. We hadden het over zijn 12de boek die net werd uitgebracht: Lampernisse, het stille. Ook mochten we twee exemplaren weg schenken aan onze luisteraars. De gelukkige winnaars waren: Jenny Deroo en Marcella van Grieke. Proficiat dames de boekjes komen jullie richting uit.
 
Beeldende kunstenaar Sabin had het over zowel zijn digitale kunst als zijn schilderwerken. Benieuwd naar zijn werk? Dan kan je komend weekend en het volgend weekend terecht in CC de Branding te Middelkerke voor zijn Expositie. In de namiddag is Sabin ook telkens zelf aanwezig voor meer uitleg of een leuke babbel.
 
Zanger Raphael Loopro stelde zijn nieuwe single ‘Chica Africana’ aan ons voor. Dit wordt beslist DE zomerhit van 2021.
 
Zangeres Miss Mc Bright bracht na 25jaar haar eerste zelf geschreven nummer uit. ‘Do you miss me to’ is dan ook meteen een zeer mooi country nummer die je kan downloaden via alle gekende platforms.
 
Gunther De Pooter van Vitaemobility had het over het ‘onbekende’ bij elektrisch rijden. Waar zijn mensen bang voor, wat zijn de eerste bekommernissen als mensen aan elektrische wagen denken? Hoe je het ook draait of keert, onbekend is onbemind en van deze stempel wou Gunter af.
 
We kregen ook een streepje live muziek van pianiste Christine White. Ze bracht live haar nummer ‘Blij van binnen’ bij ons in de studio.
 
Patrick Van Artevelde had voor ons weer zijn verhaal achter de plaat. Dit keer koos hij voor ‘De verdwenen caravaan’ van Jan de Wilde.
 
Met Patrik van meteo Zele blikten we al even vooruit op het weer van volgend weekend, want dan mogen eindelijk de terrassen terug open en moesten we toch al een idee hebben of het terrasjesweer ging worden of niet.
 
En zoals elke week hadden we ook een fijne babbel met belster Francine van de Konterdam.
 
Tot volgende week!!