Verslag van 21 Februari 2021

Alweer een nieuwe zondag voor onze ‘vrienden van de radio’. En wat voor eentje… Dominique Remaut kreeg alvast versterking van twee collega’s die niet bepaald op hun mond waren gevallen. Carlo Vandewalle en Isabel Boons gaven 3u het beste van zich zelf prijs op de radio. Het ging van daten, tot de wildste fantasieën, tot speciale coronaregels voor speciale beroepen, … Die lentezon zorgde duidelijk voor de gekste onderwerpen. 

Na de babbel met Patrik van meteo Zele kregen we ook nog eens te horen dat dit lentezonnetje wel heel de week van de partij zou kunnen zijn. Dus dat beloofd voor onze andere programma’s komende week.

Gelukkig hadden we ook nog ons gesprek met Patrick Van Artevelde. Bij het verhaal achter de plaat kregen we opnieuw een mooie uitleg over een fantastisch artiest. Maar misschien heb jij ook wel iets leuks te vertellen in ons programma. Laat het ons alvast weten. Tot volgende week.

 

Verslag van 15 Februari 2021

Gisteren was het valentijn en dus stond onze uitzending van ‘Vrienden van de radio’ volledig in het teken van de liefde. De vrouwen hadden het laten afweten en waren wat langer blijven liggen deze morgen. Maar Dominique Remaut en Patrick Van Artevelde waren trouw op post om er een fijne uitzending van te maken.

Starten deden we alvast met een telefoontje naar Meteo Zele. Want na een extreem koude week vol sneeuw en ijs waren we toch benieuwd of we met Valentijn de temperatuur terug boven het vriespunt konden krijgen.

We kregen ook bezoek van Fanny Declerck van vzw de kerkuil. Deze natuurwerkgroep zet zich in voor uilen en kiekendieven. Uiteraard gebeurd alles vrijwillig en gingen ze op zoek naar een fijne manier om wat geld in het laatje te krijgen. En zo werd het bruin en het grauw kieksje geboren. Twee lekkere biertjes waarop ze binnen de vzw enorm trots zijn. Wil je deze graag proeven, of cadeau geven aan iemand dan kunnen deze besteld worden via info@natuurwerkgroepdekerkuil.be Een geschenkdoos komt op €6,80, wens je er ook het gepaste glas bij komt dit op €13,90 of zie je het groots en wil je meteen een volle bak dan betaal je €42,20

De uilen en kiekendieven zullen u alvast heel dankbaar zijn.

Ook Jay Vermeulen uit Diksmuide kwam even langs. Hij is al een tijd bezig met muziek als DJ en producer, maar toen onlangs zijn nonkel kwam te overlijden wou hij iets speciaals doen ter nagedachtenis. Zo kwam een nummer tot stand die hij graag aan ons wou voorstellen.

En we bleven even hangen in het DJ mileu. Want ook DJ Woefbass was onze gast. Met ‘Vlaanderen DJ Land’ trekt DJ WOEFBASS vijf weken lang door Vlaanderen om in elke provincie op zoek te gaan naar een unieke locatie waar hij een DJ set kan draaien. De focus met dit project is dat zowel DJ’s, muzikanten en andere artiesten een hart onder de riem wordt gestoken, alsook bedrijven, verenigingen en andere organisaties die het door de Coronacrisis niet gemakkelijk hebben. Zo was hij net klaar met een leuke set op de luchthaven van Oostende. Het is een project die hem zoveel voldoening brengt en die ook enorm veel succes heeft bij jong en oud.

Heb jij ook een project waar je mee bezig bent, een leuk gegeven die je eens in de kijker wil zetten, ben je met muziek bezig, heb je iets geks gedaan, … laat het ons weten en wie weet ben jij volgende week onze gast.

Verslag van 7 Februari 2021

Vandaag was het weer tijd voor een nieuwe aflevering van ‘vrienden van de radio’

De ochtend begon met een wit sneeuwtapijtje, maar daar trokken onze gasten zich niets van aan. Ze gleden naar Diksmuide en de eerste die aankwam was Jean-Paul Praet. Jean-Paul won 8 keer de nacht van Vlaanderen, waarvan 7 keer opéénvolgend en in 1986 brak hij het wereldrecord 100km, maar dit werd helaas nooit erkend. Toch na al die jaren krijgt Jean-Paul hiervoor de verdiende aandacht met een reportage op sporza! Ook benieuwd? Kijk dan zeker op Zondag 14 februari om 16:30 op één.

De volgende atlete bij ons was Adinda Vetsuypens meter van ‘Keulen-Zingem’ een organisatie die strijd tegen mucovisidose.

Adinda is ook een ultraloopster met verschillende overwinningen op haar naam. Maar vorige week zette ze het wereldrecord 100km op de loopband op haar naam. Dit deed ze voor het goede doel waar ze meter van is en leverde zo maar eventjes €10 000 op.

Ook deden we een praatje met André Mingneau bondscoach ultralopen. Hij had alleen maar lof over onze twee vorige gasten. Ook André is volgende week te zien op Sporza. André is tevens ook de organisator van de nacht van Vlaanderen. Een organisatie waar elk jaar opnieuw 10 maanden voorbereiding in kruipt, maar die vorig jaar helaas niet kon doorgaan omwille van de Coronamaatregelen. Hopelijk komt er dit jaar alsnog een idee uit de bus waardoor de nacht toch op een veilige manier kan doorgaan.

We hadden ook een uitgebreide weerbabbel met Patrik van metro Zele. Daaruit onthouden we vooral dat het super, maar dan ook super koud zal worden de komende dagen.

Met Patrick van Artevelde gingen we terug in de tijd met het verhaal achter de plaat. En we kregen ook bezoek in de studio van collega Peter De Winter.

Graag tot volgende week.

Dan zijn we er terug met een Valentijnseditie, wil jij graag een verzoekje horen voor uw geliefde? Laat het ons dan weten via Pb en vermeld dat het voor volgende zondag is.

Verslag van 10 Januari 2021

Vandaag werd er weer wat afgetetterd tijdens ons programma ‘vrienden van de radio.’ 

Zo hadden we Patrick Van Artevelde met het verhaal achter de plaat. Maar dit keer was hij live bij ons in de studio. Zo kon hij gezellig wat mee presenteren met Annelore en Dominique 

Ook collega Patrick Molenaar kwam langs met zijn beste wensen voor het nieuwe jaar en met bubbels en lekkere zoetigheden. Iets waar we geen neen tegen zeggen 

Ron Vandersteen kwam ook langs. Ron is een ervaren radio dj die vanaf komende week ook aan de slag gaat bij Radio kompas. Ron zal te horen zijn tijdens het spitsuur dus ideaal om van het werk te komen. 

We hadden ook een gesprek met de ontwikkelaar van het Belgische coronavaccin. Die nu al te verkrijgen is in Izegem. Meer bepaald bij bakkerij Dierickx Visschers meensesteenweg 147 te Izegem. Bakker Jan maakt er de vaccins van lekkere marsepein. Na de marsepein viagra is ook dit een schot in de roos. De mensen zien er het grappige van in en vinden het fijn om aan te kopen als geschenkje of voor zichzelf.

Verslag van 20 December 2020
 
Vrienden van de radio’ op zondagmorgen was weer goed gevuld qua items vandaag!
 
Annelore Vanhooren is enkele weekjes op vakantie als co-host, maar Trees De Bruyne kwam ons versterken. Wilfried Declerck was gelukkig van de partij om iedereen terug op veilige C19-afstand te houden en ons bij te staan voor deze drukke uitzending.

Toevallig kwam een VRT collega van co-host Trees langs, Rani D’Hulster. Rani kwam vroeger al eens met een filmploeg onze radiostudio bezoeken en zit momenteel ook op VRT.NU als moderator van een aflevering ‘Media & Culture Fast Forward. Ze weet ook alles over paarden en APP’s
Het weerbericht kwam bij monde van Patrik Haentjens van Meteo Zele en Patrick Van Artevelde deed zijn wekelijkse rubriek ‘het verhaal achter de plaat’
De praatgasten waren:
Redgy Vergracht
Carlo Herpoel
Pieter De Wulf
Burgemeester Bram Degrieck
Manu Crombez
Filip D’Hulster
Hun boeiende onderwerpen verneem je via de link uitzending gemist: https://www.mixcloud.com/…/vrienden-van-de-radio-20122020

Verslag van 13 December 2020

Met deze week zangeres Corina die haar nieuwe single ‘Onze  liefde leeft’ kwam voorstellen. Door de lockdown periode had Corina nog meer goed nieuws voor haar trouwe fans. Want de extra tijd die vrij kwam heeft ze gespendeerd aan een nieuw album met maar liefst 15 toffe, gevoelige tracks met één voor één een prachtige tekst. De cd is te verkrijgen via www.corinamusic.be en wordt eigenhandig van deze fijne dame naar u verstuurd zodat het nog zeker op tijd aankomt voor de kerst. 

Ook Patrick Van Artevelde was van de partij met ‘het verhaal achter de plaat’. En deze week ging alle eer naar Milli Vanilli met Girl I’m gonna miss you. 

We kregen ook bezoek van Stefanie Willaert een dame uit de Koekelare die zich inzet voor de kinderen van en rond Koekelare die het net wat minder goed hebben. Zo zette Stefanie al een fijne speelgoed inzamelactie op poten voor de Sintperiode. Maar ook voor kerst streeft ze voor een kerstgeschenkje voor elk kind!!!! Heb jij dus nog speelgoed die uw kinderen ontgroeid zijn breng het dan zeker naar Stefanie Rozenlaan 23 te Koekelare. Je maakt er alvast een ander kind heel gelukkig mee. 

Tot slot hadden we ook onze wekelijkse weerbabbel met Patrik van meteo Zele. Maar wees gerust, koning winter is voorlopig nog niet in het land. Meer weer lees je op de fb pagina van meteo Zele.ver

Verrslag van 6 December 2020.

Zondag 6 December was half Vlaanderen als vroeg uit de veren om te zien wat Sinterklaas gebracht had. Bij vele werd dit ook gepaard met een heerlijk Sinterklaasontbijt en de radio op Radio Kompas. Want tussen 9-12 was het weer de beurt aan Dominique en Annelore om er een geweldige ‘Vrienden van de radio’ van te maken.

Wilfried had alvast gezorgd voor heerlijke koffie, Patrik van meteo Zele zorgde voor koud maar droog weer dus de ochtend kon zeker niet meer stuk!

Maar helaas is het niet bij iedereen zo gezellig deze periode. Katleen Calcoen Seniorenconsulente uit Koksijde  schetste even het verhaal van hoe ouderen tegen over deze periode komen te staan: Want de tijd rondom kerst is voor veel ouderen een extra moeilijke periode, zeker dit jaar. Ook senioren die verblijven in een woonzorgcentrum hebben minder contacten en voelen zich daardoor geïsoleerd. Daarom organiseert Lokaal Bestuur Koksijde een kerstkaartenactie. Samen willen ze zoveel mogelijk kaartjes laten versturen naar de senioren die in een WZC verblijven.

Wil je ook graag je steentje bijdragen door een kaartje of een tekening te sturen naar iemand die in een WZC verblijft en die je daarmee heel erg blij zal maken?

Kaartjes kunnen gestuurd worden naar:

WZC Dunecluze  – Ter Duinenlaan 35 – 8670 Koksijde

WZC Noordduin Armonea – Abdijstraat 57 – 8670 Koksijde

WZC De Brink – Pannelaan 55 – 8670 Koksijde

Patrick Van Artevelde zorgde uit goede gewoonte weer voor het verhaal achter de plaat en dit zorgt toch altijd voor dat vleugje nostalgie in onze uitzending.

Na 11u kregen we ook fijn gezelschap van niemand minder dan Charles Van Domburg gekend van the Soulbrothers. Maar dit keer kwam hij zijn nieuwe single voorstellen met Jali Madi Kanuteh. Geen zot geweld zoals we gewoon zijn van hem, maar een intens mooi song waarin men iedereen die zich dagdagelijks inzet voor de Covid-19 een warm hart wil onder de riep steken om aanmoedigd om te blijven doorgaan.  De nieuwe single heet Don’t give up on us en is terug te vinden op spotify. Er hoort ook een geweldige clip bij die werd op genomen in Gambia en moet je zeker van vast eens bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=wVwYBQp1NPd