Verslag van 20 november 2022

Zondag 20 november was het alweer de hoogste tijd voor een nieuwe uitzending van ‘Vrienden van de radio’ met Dominique en Annelore. Ze kregen ook extra versterking van Valerie Casteleyn uit Torhout die met haar warme stem heel wat lieve luisteraars kon bekoren.
Gasten waren:

Dave Vanhoutte bestuurder en trainer van G voetbal Kortrijk die toch eens de G-sport in de aandacht wou brengen en vooral mensen wou uitnodigen voor de avond van de G-sport in Kortrijk op 15 februari.

Bram van Meermens kwam langs met zijn gitaar voor een vleugje live muziek. Bram is reeds lange tijd bezig met muziek, vooral dan met kleinkunst en was een paar weken terug te zien in de Voice en mocht ook onlangs het voorprogramma van Metejoor verzorgen.

Ook onze wekelijkse items mochten niet ontbreken: Patrik van meteo Zele, Patrick Van Artevelde en Francine van de Konterdam.

Verslag van 13 november 2022

Zondag 13 november was het begin van een zeer mooie zonnige Zondag. En ook Jan en Dominique probeerden het zonnetje te zijn op je radio tijdens een nieuwe uitzending van ‘Vrienden van de radio’

Ze hadden ook heel wat leuke praatgasten:

Zo doken ze met Rik de Blick de natuur in en hadden ze het over het Zwin.

Met Patrick Van Artevelde gingen ze terug in de tijd voor een paar opvallende gebeurtenissen.

Ze hadden de wekelijkse babbel met Francine van de Konterdam.
Patrik van meteo Zele had het over een paar koudere en nattere dagen.

Conny en Ray brachten een bezoekje en hadden het over hun muziekcarriére.

Wil jij er graag ook eens bij zijn, dat kan!! Laat het ons gewoon weten. Tot volgende week.

Verslag van 6 november 2022

Zondag 6 November stonden onze ‘Vrienden van de radio’ alweer klaar om er een fijne uitzending van te maken.

Dominique kreeg versterking van Nathalie Dusselier om te komen mee presenteren.

Ze kregen bezoek van zanger Gill Baley uit Oudenaarde aangaande zijn single ‘Moonshine’
Ook de vaste items kwamen aan bod:

Patrik van meteo Zele, Francine van de Konterdam, Rik de Blick en Patrick van Artevelde.

Deze uitzending gemist? Herbeluisteren kan via volgende link:
https://www.mixcloud.com/matrassenhuis/vrienden-van-de-radio-06112022

Verslag van 23 oktober 2022

Zondag 23 oktober was weer een gezellige en drukke aflevering bij onze ‘Vrienden van de radio.’

Gasten:
Stephen Six uit Ardooie kwam naar aanleiding van zijn eerste single Ja of nee. Hij gaf ook 3 gesigneerde exemplaren weg. Interesse stuur dan een pb via onze pagina.

Kyra Corner wou iedereen uitnodigen voor haar fanbal in Koekelare. Tickets zijn nog steeds verkrijgbaar op 0495/235603

Michel en Marc van de coverband Gravity kwamen vertellen over de band. Ook Kyra hoort nu reeds een jaar bij deze band en dus is de groep ook te zien en te horen op haar fanbal.

Patrik van meteo Zele beloofde ons nog een paar mooie hefstdagen.

En ook Rik De Blick was volledig in herfst thema met zijn weetjes over de eekhoorn.

Patrick van Artevelde nam ons terug mee in de tijd. Welke speciale zaken gebeurden op 23 oktober?

Uitzending gemist: luisteren kan via deze link: https://www.mixcloud.com/matrassenhuis/vrienden-van-de-radio-23102022/

Verslag van 16 oktober 2022

Na een korte nacht waren Dominique en Wilfried al terug van de partij voor een nieuwe uitzending van hun programma ‘Vrienden van de radio’. Co-host van dienst was Jan Van Beveren. Jan en Dominique waren ooit nog collega’s bij Radio KLO uit Kuurne. Ze hadden heel wat leuke weetjes, nieuws en fijne muziek voor handen om er een leuke gezellige zondag voormiddag van te maken.

Volgende gasten waren ook in de uitzending:

Lars Deleu uit Torhout kwam vertellen over zijn passie voor toneel en maakte onze luisteraars warm om naar zijn nieuwe stuk te komen kijken van ‘Alice in wonderland’ op 20,21 en 22 Oktober in CC De Brouckere in Torhout. Allen daarheen want het wordt zeker en vast de moeite.

Ook de mama van Lars Valerie Casteleyn plaatsen we even voor de microfoon. Want Lars is niet de enige met talent binnen de familie. Ook haar andere twee kinderen hebben een toch wel opmerkelijke hobby. Zo is haar oudste zoon één van de dansers van het TDF-showteam en speelt haar dochter voetbal.

Naar wekelijkse gewoonte gingen we ook eens horen bij Patrik van meteo Zele wat hij op weervlak in de aanbieding had.

Rik De Blick had het met ons over de egels.

Nathalie Dusselier kwam haar verjaardag vieren bij Radio Kompas.

Met Francine van de Konterdame hadden we het over onze geweldige Retro Night.

Patrick Van Artevelde nam ons mee terug in de tijd. Wat was er zoal bijzonder op 16/10?

Onze aflevering gemist?? Geen nood via volgende link kan je alles nog eens herbeluisteren. https://www.mixcloud.com/…/vrienden-van-de-radio-16102022/

Verslag van 9 oktober 2022

Alweer de hoogste tijd voor een nieuwe uitzending van ‘Vrienden van de radio’ en onze vrienden kregen vandaag versterking van Fleur Roose die nog eens kwam mee presenteren.

Leuke items, weetjes en informatie hadden ze terug in overvloed. En vooral heel wat fijne praatgasten:

Elisabeth Buffel kwam helemaal uit Merelbeke om het te hebben over haar grote avontuur bij de verkiezingen van Miss Fashion. Ze heeft het reeds tot finaliste geschopt. Dus wensen we haar ook alle succes toe de komende weken.

Jo Cassiers van Bronski liet ons kennis maken met zijn nieuwe single ‘Body & Soul’ waarmee hij meteen een heel nieuwe wending heeft aan zijn carrière. Nog even en dan is ook zijn nieuw album uit en gaat hij op tournee naar het buitenland.

Patrik van meteo Zele beloofde ons alvast een droge namiddag en dat is natuurlijk ideaal voor de start van ‘de week van het bos’.

Met Francine van de Konterdam hadden we het over ‘knuffels in bed’

Rik de Blick had alweer een paar keitoffe ‘wist je datjes’ voor ons klaar.

Patrick van Artevelde lanceerde zijn nieuwe rubriek ‘Wats gebeurd’ waarin we dag op dag terug gaan in de tijd.

Steve Declerck maakte onze luisteraars warm voor een leuke Ladies night komende Donderdag in de Owla in Brugge. Dit met Gene Thomas en Bjorn Verhoeven. Mensen die er willen bij zijn kunnen even bellen met Wilfried op het nummer 0495/202856 want wij mogen enkele duo tickets gratis weg geven.

Onze aflevering gemist? Geen probleem via deze link kan je deze herbeluisteren: https://www.mixcloud.com/matrassenhuis/vrienden-van-de-radio-09102022/

Verslag van 2 oktober 2022

Buiten was het koud en nat, maar des te gezelliger was het bij onze ‘Vrienden van de radio’. Met een warme lekkere kop koffie in de hand brachten ze de leukste onderwerpen naar voor en dat deden ze niet alleen. Zo maakten ze een leuke babbel met:

Kimberley Gezels uit Koekelare een mama van drie jonge kindjes die na het werk en de kids nog tijd vind om achter haar schrijftafel te gaan zitten. Want daar ontstaan heel wat romantische momenten voor in haar boek. Ze bracht zo pas haar 3de roman uit: Dans met het verleden. Deze is te bestellen bij Standaard boekenhandel of bij Kimberley zelf.

Rik de Blick zorgde voor een leuke en sportieve zondagnamiddag uitstap. Want zijn appje van de week was ‘natuurpunt routes’ een fijne app die in je buurt de leukste wandel en fietsroutes naar boven haalt volgens het aantal kilometers dat je wil wandelen. Leuk om uit te proberen.

Patrik van meteo Zele beloofde dan ook nog eens een droge zondag namiddag. Dus we hadden geen excuus meer om binnen te blijven…

We belden ook met luisteraar Luc Vanhee en zijn harige vriend Vincent. Samen staan ze op het podium als goochelaar en buikspreekpop en komen binnenkort eens langs naar onze studio. Je vind hen terug op fb: tisoliefantastisch

Ook ons Annelore deed nog een warme oproep aangaande haar actie voor Think Pink. Ze is hieromtrent komende Zaterdag terug te vinden bij Fruitteeltbedrijf Candaele in Eernegem waar het dan plukdagen zijn.Breng haar zeker eens een bezoekje. Of je kan natuurlijk ook via deze pagina je setje bestellen.

Onze aflevering gemist, geen probleem via de link hier onder kan je alles nog eens opnieuw herbeluisteren.https://www.mixcloud.com/…/vrienden-van-de-radio-02102022/2022

 

Verslag van 25 september 2022

25 September, waren onze ‘vrienden van de radio’ opnieuw van de partij om er een gezellige zondag voormiddag van te maken.
Onze vrienden van dienst waren:
Dominique, Johan, Wilfried en Marnix.
En zij kregen bezoek van:
De super sympathieke zangeres Corinna. Dit had alles te maken met nieuw werk die ze had uitgebracht. En ze had ook heel wat te vertellen. Want ze had een drukke zomer achter de rug met heel wat fijne verhalen.
 
We belden ook naar Engeland waar Wesley Jacques zat met zijn kompanen van de Belgian Quo Band. Dit naar aanleiding van een fan meeting van Status Quo waar ze mochten optreden en…. ze kregen er een special guest op het podium. Niemand minder dan Leon Cave de drummer van Status Quo.
 
Ook Patrik van meteo Zele was er terug bij… al was het dit keer met toch wat minder goed nieuws. Want de komende dagen beloven toch aardig nat te worden. Volg ook elke dag zijn update van het weer via de fb pagina van meteo Zele.
Onze aflevering gemist??? Geen nood, herbeluisteren kan via volgende link: https://www.mixcloud.com/…/vrienden-van-de-radio…/…

Verslag 18 september 2022

Zondag 18 september trokken we er op uit met Radio Kompas en waren we te gast op de Rommelmarkt van Gistel. Meer bepaald op wijk Molenhoek. Van 9-15u kon iedereen ons live horen en zien in de Krinkelweg te Gistel. Het was erg gezellig. Passanten vroegen verzoekjes aan, onze nieuwe stickers werden uitgedeeld, er was een leuke interactie met de mensen op de rommelmarkt en op het terras. Kortom, het was een leuke en geslaagde dag.

Verslag 12 september 2022

Na een warme maar ontspannende zomerpauze waren onze vrienden van de radio terug paraat om een nieuw seizoen van ‘vrienden van de radio’ in gang te trekken.
Ze kregen hierbij versterking van collega Patrick Van Aertevelde die even zijn nieuwe item kwam aankondigen. Hij had ook voor ontbijt gezorgd dus de sfeer zat er meteen goed in.

Volgende gasten kwamen ook aan bod:
Zahna Vansteelandt studente fotografie had zopas haar eerste boek uit: ‘Ichtegem door een pinhole’ Deze is verkrijgbaar via haar fb pagina: https://www.facebook.com/zahna.vansteelandt Je kan Zahna trouwens ook boeken voor een leuke kerstshoot of tal van andere evenementen.

Sabien Tiels had het over haar nieuw album Adelaar die vanaf nu overal te vinden is.

Joris van Metejoor had het over zijn extreem drukke zomer, een even druk najaar en beantwoorde ook een paar leuke vragen van onze luisteraars.

Onze aflevering gemist? Herbeluisteren kan via volgende link:
https://www.mixcloud.com/…/vrienden-van-de-radio-11092022/
Volgende week zijn we er opnieuw maar dan live van op de Rommelmarkt te Gistel meer bepaald in wijk Molenhoek langs de Krinkelweg. Daar zijn we te horen van 9-15u. Breng ons gerust even een bezoekje.

Verslag van 19 juni 2022

Zondag 19 juni was Dominique terug van de partij na een deugddoende vakantie voor een nieuwe uitzending van ‘Vrienden van de radio’ Natuurlijk stond hij er niet alleen voor. Ook Wilfried, Fleur en Annelore waren trouw op post om er samen met hem een leuke voormiddag van te maken.
Onze gasten waren:
 
Kunstenaar Sabin over zijn kunstwerk die nu geveild wordt ten voordelen van de mensen in Oekraïne. Benieuwd naar zijn werk, of wil je graag mee bieden op dit prachtige kunstwerk?? Surf dan even naar https://artistsforukraine.be/
 
Nathasja Van Houtte van La vie fit had het over haar bootcamp in Diksmuide. Een leuke workout voor elk niveau die nu 2x per maand doorgaat in de Ijzerboomgaard te Diksmuide. Allen daarheen als je nog wil werken aan je summer body.
 
Dirk Verduyn voorzitter van De Nacht van Vlaanderen blikte tevreden terug op de laatste editie van de nacht. Heel wat mensen hadden op het laatste nippertje toch afgehaakt omwille van de hitte. Maar ondanks alles was het opnieuw een topeditie geweest.
We hadden ook onze vaste items:
 
Patrik van meteo Zele bracht wat verkoeling na die hete dagen met de laatste weer update.
-Rik de Blick had een leuke app voor ons klaar, deze week koos hij voor een zeer leerrijke app om voortaan alle beestjes en planten te gaan herkennen in je tuin. Download dus zeker de app ‘obsidentify’
 
Patrick Van Artevelde bracht ons helemaal in de sfeer met zijn verhaal achter de plaat. Deze week had hij het over ‘Chihuahua’ van Dj Bobo
-Francine van de Konterdam had deze keer een gedicht voor ons klaar.
Onze uitzending gemist, herbeluister via deze link:
 

Verslag van 29 mei 2022

Zondag 29 mei waren onze Vrienden van de radio weer van de partij. Aangezien het een verlengd weekend was, was ons Annelore op vakantie maar ze had gezorgd voor een leuke vervanging. Niet 1 iemand maar meteen 4 leuke heren uit de begin periode van Radio Kompas. Zij waren speciaal voor deze uitzending de Nederlandse grens over gestoken. Voor Dominique en Wilfried was het dus een leuk terugzien. Pol Meuldijk, Tom Debree, Johan Blankenstein en Simon Stip presenteerden met veel plezier nog eens mee op Kompas en haalden de leukste verhalen van vroeger terug naar boven.

We kregen nog meer radiovolk over de vloer, want ook Jumpie van Vlaanderen kwam langs. Hij is de warme stem op Zondag morgen bij Stadsradio Halle.

Ook Stijn Ramboer de schepen van Koekelare kwam langs in het teken van de Gezellige Tallore! Hij had ook een paar vrijwilligers meegebracht Guido, Brigitte en Willy. Samen brachten ze het Tallore-lied die iedere keer op de maaltijden samen wordt gezonden. Via deze weg wilden ze de Koekelaarse senioren uitnodigen naar de etentjes van de Gezellige Tallore. Deze gaan door elke derde vrijdag van de maand in Bovekerke en de vierde dinsdag van de maand in de Mokker. Inschrijven kan via 051/58 10 01 of sociaalhuis@koekelare.

Ook Marnix Tack van Kompas retro vond de weg naar de studio om onze Nederlandse vrienden nog eens terug te zien en hij had zijn zus Annick meegebracht. Annick deed een warme oproep om modellen te vinden voor haar lessen haartooi.

Verder hadden we ook nog onze vaste items:
De weer babbel met Patrik van meteo Zele
De app van de week met Rik de Blick
Het verhaal achter de plaat van Patrick Van Artevelde
De babbel van de week met Francine van de Konterdame

De komende twee weken zijn onze Vrienden van de radio er niet. Maar dan kan je tussen 9-12u luisteren naar Carlo Vandewalle en zijn ‘Vriendinnen van de radio’.

Verslag van 22 mei 2022

22 mei 2022, alweer zondag dus de hoogste tijd voor een nieuwe uitzending van ‘Vrienden van de radio’. Ook collega Carlo Vandewalle kwam onze vriendengroep versterken dus was het weer dikke leute in het kot!!
Onze gasten deze week waren:
 
Sharon en Lies van vzw het Praatpunt uit Koekelare. Dit is gevestigd in de Kerkstraat 6 en zij bieden een luisterend oor voor al wie daar nood aan heeft. Want hoe groot of hoe klein het probleem, er is altijd een oplossing te vinden. Zit je ergens mee contacteer dan deze lieve dames. Zij zullen u in alle discretie met open armen en een goede babbel ontvangen.
 
We hadden ook hoog bezoek uit Amerika. Drummer Jamal Thomas bracht er zijn levensverhaal en dat had alles te maken met het Eetfestijn van Koekegoed die er binnenkort aan komt. Op Zondag 12 Juni 2022 in de Balluchon te Koekelare. Je kan er genieten van een Luxe bbq a volonté met chateaubriand. En als dessert krijg je er ook nog eens een geweldig optreden bij van Jamal Thomas & friends en De Kingmixers. Tickets zijn te verkrijgen via info@koekegoed.be
 
Ook Nancy Neut-Dirk Derdaele van LunAcoustic waren van de partij. Dit had alles te maken met hun nieuwe single die is uitgekomen. ‘Content lik zot.’ Deze is vanaf nu beschikbaar via alle muziekplatforms en er is ook een fantastische mooie videoclip bij. Nancy en Dirk hebben ook een ontzettend drukke zomer voor de boeg. Dus hoe dan ook kom je hen deze zomer op Vlaamse wegen wel eens tegen. Een overzichtje van al hun concerten vind je op www.LunAcoustic.be
 
Ook Patrik van meteo Zele was er opnieuw bij met de vooruitzichten van het weer voor de komende dagen.
-Heel wat lieve luisteraars kwamen ook een uitzending eens live meevolgen van bij ons in de studio. Het was dus weer een gezellige en geslaagde Zondag. Zo mogen er meer zijn. Volgende week onze laatste uitzending van ‘Vrienden van de radio’ voor wij in zomerbreak gaan. Maar dan kan je tussen 9-12u op Zondag genieten van de stem van Carlo Vandewalle met ‘Vriendinnen van de radio’

Verslag van 15 mei 2022

Zondag 15 Mei was het bij onze ‘Vrienden van de radio’ een drukte van je welste. Maar Dominique, Wilfried en Annelore worstelden zich tussen de vele interviews, de vaste items en de beste classics om alles netjes in hun 3u durende programma te krijgen.
 
Ze kregen bezoek van:
André en Pieter-Jan van de Nacht van Vlaanderen. Zij maakten onze luisteraars warm om zich te gaan inschrijven voor de 41ste editie van De Nacht. Dit kan via hun website www.nvv.be en dit kan zowel voor het lopen als het wandelen, in groep, alleen, of als bedrijf. Zorg dus dat ook jij er bij bent dit jaar.
 
Finalist miss Grace Beneluxe Anouck Buyle kwam langs om te vertellen over haar avontuur. Voor Anouck was het niet de eerste keer dat ze langs kwam. Want ook vorig jaar zette ze reeds haar eerste stappen in de wereld van de miss verkiezingen en dit ging haar aardig af. Wil je Anouck steunen, surf dan zeker eens naar haar instagramaccount en geef haar foto daar alvast een like.
 
Dany De Cooman en Aicko kwamen ook langs om nog maar eens een oproep te doen. Zij zoeken al geruime tijd naar wandelbuddy’s. 1 voorwaarde… wie wil meegaan moet eveneens net als Dany in het bezit zijn van een papegaai.
 
Haeltychef Janos was ook te gast bij ons. Een toffe kerel die al op zeer jonge leeftijd intens bezig was met gezonde voeding en gezond koken. Ondertussen heeft hij zijn eerste boek uitgebracht. Je vind deze bij elke Standaard boekhandel. Janos was ook zeer benieuwd of ook onze luisteraars bezig zijn met gezonde voeding. Hij vroeg hen op welke manier zij gezond probeerden te eten en gaf aan de origineelste luisteraar één van zijn boeken cadeau. Els De Sutter was de gelukkige winnaar van het boek.
 
Ook hadden we nog wat leuke telefonische babbels:
 
Patrik van meteo Zele met het weer voor de komende dagen.
 
Onze appjesman Rik wou dit keer de app van Payconinq eens deftig uitleggen.
 
Patrtick Van Artevelde had opnieuw een leuk verhaal achter de plaat voor ons klaar.
 
Vaste belster Francine van de Konterdam keek met ons terug op de voorbije week.
 
Luisteraar Raff had het even over zendamateurs.

Verslag van 8 mei 2022

8 Mei, moederdag. Dus moesten de mannen de klus maar klaren!!! Dominique Remaut en Wilfried waren terug van de partij voor een nieuwe uitzending van ‘Vrienden van de radio’
 
Met deze week opnieuw tal van leuke gasten:
Jos de nieuwe uitbater van het Maranshof kwam zijn zaak in de kijker zetten. Een plaats waar je vanaf nu elke week terecht kan voor een gezellige babbel, een glaasje en heel veel muziek. Wekelijks leuke optredens van tal van artiesten. Place tot be: Ieperse Heirweg 13 te Torhout.
 
Patrik van meteo Zele kondigde wel wat wind aan, maar vooral heel wat zon voor de komende dagen.
 
Met Patrick Van Artevelde snoven we de Griekse sferen op met zijn verhaal achter de plaat.
 
Zanger John Rando had het over zijn rijkgevulde muziek carrière van bijna 60jaar.
 
Ereburger van Dentergem Eric Marijsse had 25jaar geleden een nummer geschreven die nooit werd uitgebracht. Maar daar kwam nu verandering in. Hij had het over zijn oude-nieuwe single ‘Ik wil je niet verliezen’
 
Ook CDV en Aissa kwamen langs en dat had alles te maken met hun duet ‘Het staat in de sterren geschreven.’ En daar ze er toch waren bleven ze het laatste uurtje gewoon lekker mee presenteren.

Verslag van 1 mei 2022

Zondag 1 mei, feest van de arbeid.
Gelukkig zagen onze ‘vrienden van de radio’ dit niet als zware arbeid en waren ze terug netjes op tijd. Onze vrienden van dienst waren: Dominique Remaut, Wilfried Declerck, Carlo Vandewalle en Famke Wittouck.
 
Gelukkig moesten ze de klus niet in hun eentje klaren want ze hadden terug heel wat leuke praatgasten:
Tom Vanrijckegem beter gekend als ‘ook Alain’ van de band Preuteleute had het over hun grote show ‘The greatest tits’ op 14 Mei in de Diaz Arena te Oostende. De laatste tickets hiervoor zijn nog te verkrijgen op www.comedyshow.be
 
De voorbije week was het koningsdag in Nederland en daar was luisteraar Dennis van Plateringen-Staniewicz aanwezig. Hij bracht een leuk verslag van deze dag van oranje.
 
Patrik van meteo Zele had even wat minder goed nieuws voor ons op weervlak, maar hij maakte het meteen terug goed met zonnige vooruitzichten voor de komende week. Dus zorgde onze appman Rik De Blick dat we met z’n allen meer naar buiten gingen en de app komoot gingen gebruiken.
 
Patrick Van Artevelde deed ons met zijn verhaal achter de plaat dansen op de Lambada.
 
Chalsea Proot kwam vertellen over haar avontuur als kandidate miss Grace Beneluxe.